Nova stranka: Slobodan život za Srbe prava tema dijaloga 1

Temelj bilo kog dijaloga o Kosovu mora biti pravo na slobodan život Srba na Kosovu, saopštila je danas Nova stranka i istakla da se Srbima, kao i drugom nealbanskom stanovništvu, mora garantovati sloboda kretanja, pravo na rad, školovanje i očuvanje kulturne baštine.

Obezbediti im normalan, bezbedan život, bez bojazni da će ih zadesiti sudbina ubijene dece iz Goraždevca ili Dragana Tonića iz Skulanova, navodi Nova stranka.

Tek kada se odbrani lično dostojanstvo svakog pojedinca, može se govoriti o nacionalnom dostojanstvu, podvučeno je u saopštenju.

Prema Novoj stranci, „šampionu monologa Aleksandru Vučiću treba poduka iz dijaloga“.

Zato predlažemo da odgleda video snimak obraćanja Zorana Živkovića, tada predsednika Vlade Srbije, na prvom susretu zvaničnih predstavnika srpskih vlasti i kosovskih privremenih institucija, održanom 14. oktobra 2003. godine u Beču, savetuje Nova stranka.

Srpsku delegaciju predvodio je Živković. Iz njegovog obraćanja Vučić može štošta da nauči. Ne samo kako se vodi dijalog o kosovskom pitanju, već i šta treba da bude njegova platforma, a koju Vučić nema ili je brižljivo krije, zaključila je Nova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari