Novaković: Gradska uprava namešta planove za "Novi Sad na vodi" po meri firme "Galens" 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da gradska uprava u Novom Sadu pokušava da projekat planskog uređenje priobalja, odnosno izgradnje stanova na obali Dunava, nazvan „Novi Sad na vodi“, „namesti“ kompaniji „Galens“, koja je „očigledno privilegovana“ u tom gradu.

„Pozivam gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da odgovori kako je bilo moguće da je baš na placu kompanije ’Galens’ predviđena gradnja bloka zgrada od 20 spratova. To stvarno više nema nikakvog smisla“, rekao je Novaković televiziji Nova S, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Novaković je istakao da „svi Novosađani imaju pravo na svoj grad“.

„Da li će, ako bude projekat ’Novi Sad na vodi’ bude realizovan, blagodeti izlaska grada na Dunav imati samo oni koji će imati da plate 3.000 evra za kvadratni metar, koliko će po procenama koštati stanovi u tim elitnim naseljima koje trenutno planira gradska vlast“, upitao je Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari