Novaković: Novim Sadom suštinski vladaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković rekao je da tim gradom suštinski vladaju brat predsednika Srbije Andrej Vučić i biznismen Zvonko Veselinović i da nigde kao u Novom Sadu ne postoji sprega vlasti i kriminala.

„Novi Sad ima formalnog gradonačelnika koji se zove Miloš Vučević i stvarnog gradonačelnika koji se zove Andrej Vučić. A celom kriminalnom scenom Novog Sada upravlja Zvonko Veselinović. Ne postoji ni jedan kriminalac u Novom Sadu koji nije na vezi sa Srpskom naprednom strankom (SNS)“, rekao je Novaković u intervjuu za Glas Šumadije.

On je kazao da je „cela kriminalna mreža, od Zvonka Veselinovića do poslednjeg novosadskog šibicara, upregnuta samo u jednom pravcu – da skupi što više kapilarnih glasova“ i dodao da nigde kao u Novom Sadu ne postoji sprega vlasti s kriminalom.

„Nigde se tako temeljno ne kupuju glasovi. I nigde SNS-ova struktura nije tako kerberski, ideološki ostrašćena. Da mogu, oni bi nas fizički eliminisali“, rekao je Novaković.

On je ocenio da kada bi sutra bili održani slobodni izbori, čak bez velike medijske pompe, samo da se eliminiše faktor kupovine glasova, SNS gubi Novi Sad.

„S druge strane, ako opozicija ide od vrata do vrata sa letkom u ruci, a stotine novosadskih kriminalaca s novcem u ruci, i kao na stočnoj pijaci nudi dve, tri, pet hiljada dinara… Sada, kako kažu, kupuju glasove – u pretplati. To znači da daju dve hiljade dinara svakom Novosađaninu, koji će kasnije, na dan izbora, dobiti još novca koliko berza bude određivala“, rekao je Novaković.

On tvrdi da gradska vlast praktično krade na tri načina.

„Pre nego što opredeli namenu zemljišta, sebi bliskim biznismenima signalizira na koji način će regulacioni plan regulisati određeni deo grada i oni pre toga kupuju poljoprivredno zemljište, koje će netom posle toga postati građevinsko“, rekao je Novaković.

Drugi način na koji kradu je, kako je kazao, da prvo sređuju „svoje“ lokacije, ulice i one delove grada u kojima su poljoprivredno zemljište kupili njihovi biznismeni i plaćajući im nerealnu cenu za eksproprijaciju.

„Po drugi put zarađuju na potpuno nelegalan način, prvo njihovi biznismeni kupuju zemljište, a onda grad iskazuje potrebu za eksproprijacijom baš tog zemljišta“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, treći način je podizanje spratnosti i ocenio je da je Novi Sad u periodu vladavine SNS postao zapušten grad, dok je u „bivšoj velikoj državi, važio je za jedan od najuređenijih gradova  u urbanom, komunalnom i saobraćajnom smislu“.

Novaković je ocenio da u Novom Sadu postoji urbanistički haos.

Odgovarajući na pitanje novinara da li ima dokaze za tvrdnje i veoma teške optužbe na račun novosadske vlasti, ali i Andreja Vučića, Novaković je istakao da dokazi postoje.

„Ne postoji ni jedna moja tvrdnja koja nije potkrepljena papirom od institucija koje su nadležne za određenje oblasti“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari