Novaković: Počinje pritisak na vlast uoči 1. marta 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC (Arhiva)

Narodna stranka u Novom Sadu počela je u petak na početku Zmaj Jovine ulice skupljanje potpisa za slobodne i poštene izbore.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković za Danas kaže je to prvi korak i akcija u stvaranju pritiska na vlast da prihvati uslove opozicije i izbore učini slobodnim.

– Dijalog o izbornim uslovima uz posredovanje evropskih parlamentaraca počinje 1. marta, ali da se 1. mart ne bi pretvorio u 1. april, moramo u javnosti stvoriti atmosferu koja te pregovore može učiniti uspešnim. Vučić će učiniti sve da ne da nijedan ustupak opoziciji. Ako na neke ustupke bude eventualno prinuđen, od strane evropskih posrednika, biće to ustupci koji neće bitno menjati stvari. Iskustvo sa Vučićem je pokazalo da on ne reaguje na argumente nego na pritisak i političku snagu protivnika. Vučić i njegove pristalice su manjina u Srbiji. Ali oni su organizovana, disciplinovana i agresivna manjina. Naspram njega stoji većina opozicionih građana, koji su za promenu, a čije nezadovoljstvo nije dovoljno artikulisano. Mi želimo da kroz razne aktivnosti pokrenemo političku energiju, a nezadovoljstvo, koje tinja u ljudima, pretvorimo u javni protest, objašnjava Novaković. Kako dodaje, u nedelju se potpisi skupljaju u Somboru, Subotici, Senti i svim gradovima i opštinama Vojvodine. Upitan do kada će se potpisi sakupljati i šta će se sa tim potpisima raditi, Novaković odgovara da je želja da pritisak na vlast bude permanentan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari