Novi protest Jedan od pet miliona sutra u Beogradu 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV(ilustracija)

Novi protest Jedan od pet miliona protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan sutra u Beogradu, a učesnicima će se obratiti advokat Božo Prelević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

Prema najavi organizatora, okupljanje učesnika 11. protesta počeće u 18 časova ispred Filozofskog fakulteta, odakle će posle govora uslediti šetnja centralnim gradskim ulicama.

Proteste Jedan od pet miliona podržao je određen broj profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronadju počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan gradjanima šta će učiniti da promene sistem u Srbiji i u kojoj će gradjani birati servis građana a ne vlast.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju se i u drugim većim gradovima u Srbiji, medju kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari