Novi protest u Beogradu kod Terazijske česme 1Foto: Beta/Emil Vaš

Dvadeset i osmi protest „1od 5miliona“ u Beogradu biće održan u subotu, 15. juna, u 19 časova.

Kako se navodi u pozivu organizatora, zbog velikih vrućina, protest će u Beogradu od subote krenuti sa protestnim okupljanjima od 19 časova. Najavljeni govornici su student Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je prebijen prošle subote nakon protesta „1 od 5 miliona“ u tom gradu, kao i student FON-a Moma Kovačević.

Kao što je naš list već pisao, organizatorima protesta u gradovima Srbije ostavljeno je da odluče da li će nastaviti sa okupljanjem i u kom vidu – šetnje, tribine – ili će ih obustaviti do jeseni. Podsetimo, prošle subote, 8. juna, protesti su održani u skoro 40 gradova, uprkos opadanju brojnosti od prvomajskih praznika, budući da je tim okupljanjem obeleženo šest meseci jednonedeljnih demonstracija. Prvi protest održan je 30. novembra u Kruševcu, nakon prebijanja jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića, a 8. decembra u Beogradu.

„Budućnost Srbije“ u Zaječaru?

Prema najavama na društvenim mrežama, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nastavlja kampanju „Budućnost Srbije“ 15. juna u Zaječaru. Ova kampanja pokrenuta je kao odgovor na proteste, a 19. aprila održan je veliki skup u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari