Novi-stari predsednik opštine Milikić 1Foto: Opština Bor sajt

Prvi čovek opštine Bor u naredne četiri godine biće Aleksandar Milikić (SNS) koji je i do sada obavljao tu funkciju, odlučila je skupštinska većina koju čine odbornici koalicije SNS-SPS u lokalnom parlamentu u Boru.

Za ponovni izbori Milikića glasalo je 25 od 35 odbornika koliko broji skupštinski saziv. Obraćajući se odbornicima novi-stari predsednik opštine kazao je da će biti predsednik svih građana.

-U narednim godinama pred nama su ozbiljni izazovi, a najznačajniji je otvaranje rudnika bakra “Čukaru peki”. Prioritet će nam biti i rešavanje problema koje imaju javna preduzeća poput „Toplane“ i „Vodovoda“ koji su opterećeni velikim gubicima.- naveo je pored ostalog Milikić, najavljujući predstojeće  rešavanje stanja u javnom sektoru, kao i razvoj privrednog ambijenta i infrastrukture kako u selu, tako i u gradu.

Većinom glasova odlučeno je da Milikićev zamenik bude Branko Perić (SNS). Skupštinom će predsedavati Dragan Žikić (SPS) koji je već bio predsednik Skupštine opštine Bor, a za njegovog zamenika izabran je Milan Stojanović sa liste SNS-SPS. Na konstitutivnoj sednici izabrano je i devet članova Opštinskog veća.

Nakon redovnih lokalnih izbora održanih u martu novi saziv SO Bor čine odbornici sa četiri izborne liste: koaliciona lista SNS-SPS „Zato što volimo Bor“ (24 mandata) , koaliciona lista udružene opozicije „Mi ili oni – Ujedinjeni za Bor“ (7), lista Dosta je bilo-Dveri srpske „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“(3)  i manjinske liste „Vlaška stranka – Most“ (1 mandat).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari