Novosadski SNS poziva Vučića da održi miting dan ranije kako bi se izbegao sukob 1Foto: N1

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu, ocenio je da je najava protesta „Jedan od pet miliona“ za 12. april u tom gradu, za kada je zakazan i skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, „namera da se izazovu sukobi“.

GO SNS-a je zato pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da skup premesti sa 12. na 11. april.

Ranije danas, organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, saopštili su da će u petak 12. aprila, kao i svakog petka do sada, biti održan protest na Pozorišnom trgu u 18 sati, bez obzira što će taj dan biti održan miting „Budućnost Srbije“ na gotovo istom mestu.

Organizatori protesta su podneli danas i zvaničnu prijavu tog skupa, a u najavi koja je prosleđena novinarima su naveli da „u režimskom kontramitingu vide ostvarenje pretnje koju je pre dve nedelje uputio novosadski gradonačelnik Miloš Vučević, kada je javno pozvao pristalice vlasti da se obračunaju sa svojim političkim protivnicima i građanima koji protestuju“.

Međutim, SNS Novi Sad je u svom današnjem saopštenju ocenio da je upravo „deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju na ovaj način otvoreno izrazio nameru da izazove sukobe na ulicama Novog Sada, koji mogu da imaju nesagledive posledice ne samo po naš grad, već i stanje u državi“.
„Važno je napomenuti da je skup u okviru kampanje Budućnost Srbije, za razliku od većine dešavanja u organizaciji opozicije poslednjih meseci, uredno prijavljen policiji 27. marta, dok je Savez za Srbiju svoj prijavio danas“, piše u saopštenju koje je potpisao potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je u toj pisanoj izjavi naveo da „kao gradonačelnik Novog Sada i odgovoran čovek“, nikako ne može da dozvoli da se 12. aprila dogodi „bilo kakvo krvoproliće na ulicama grada“.

„Zbog toga apelujem na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razmotri mogućnost pomeranja skupa sa 12. na 11. april. To je jedini način da se izbegne scenario koji je pripremljen u glavama onih koji žele da izazivanjem haosa na ulici sruše legitimno izabranu vlast“, poručio je Vučević.

Dodao je da „jedini sukob koji kao gradonačelnik i političar želi“, jeste „sukob mišljenja u okviru institucija sistema Srbije, a u skladu sa najvišim demokratskim principima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari