NS Užice: Novac za novogodišnje slavlje uplatiti za lečenje bolesne dece 1Foto: N. Kovačević

Odbor Narodne stranke u Užicu je pozvao čelnike tog grada da novac za proslavu novogodišnjih praznika usmere za lečenje četvoro dece, koja boluju od spinalne mišićne distrofije, opasne i smrtonosne bolesti.

Uz oceni da  „širom naše zemlje i mnogi osiromašeni građani Srbije prikupljaju novac za lečenje ovih mališana“, navodi se da su „dirljive slike građana koji traže način da pomognu roditeljima u očajničkoj borbi da skupe više od dva miliona dolara za lek svog deteta i da smo „svedoci da se na svakom koraku održavaju humanitarne akcije i licitacije“ i da u njima učestvuju i građani Užica.

„Zato pozivamo rukovodstvo grada da budu uz građane Užica i Srbije, koje je borba za život ovih mališana udružila i ujedinila, i obustave novogodišnje proslave. Umesto novogodišnjih bina na trgu u Užicu i trgovima širom Srbije, nek zasijaja nada za život ove dece.  Za Aniku, Minju, Lanu i Olivera“.

Građani Srbije, kako se navodi, trenutno skupljaju pomoć za lečenje velikog broja bolesne dece, ali da „četvoro navedenih mališana nema puno vremena, te da jedno od njih Anika Manić već sredinom decembra gubi jedinu nadu da primi lek“.

„Oni ne mogu da sačekaju da zdravstveni sistem bude takav da se deca ne leče SMS porukama. Ne mogu da sačekaju uređeniju državu i pravednije društvo. Ne mogu da sačekaju da mi svi budemo bolji, a imaju samo nas. Ukoliko ne obezbdimo novac za njihov lek, prognoze su da ne mogu dočekati drugi rođendan! Zato je vreme da novogodišnje proslave, kokteli i slavlja budu zamenjena donacijom za život ova četiri deteta“, saopštio je užički odbor Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari