Obradović: Ako depeše Vikiliksa govore istinu, Vučić i Stefanović da podnesu ostavku 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ako depeše Vikiliksa govore istinu, „a do sada se pokazalo da je tako“, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi momentalno da podnesu ostavke, saopštio je danas predsednik Dveri Boško Obradović.

On u saopštenju tvrdi da je do sada postojala osnovana sumnja, a da sada postoje i dokazi da su čelnici SNS, nakon napuštanja SRS, „obećali zapadnim centrima moći da će priznati nezavisnost Kosova, ukoliko im stranci pomognu da dođu na vlast“.

Obradović je podsetio da je u emisiji „Utisak nedelje“ javno rekao da je Vučić, da bi došao na vlast, potpisao sedam tačaka u Berlinu koje je Tadić odbio da potpiše, među kojima su glavne priznanje Kosova kao nezavisne države, ukidanje Republike Srpske i da Srbija neće ući u EU.

Kako je napomenuo, to niko nije demantovao, kao što nije niko demantovao ni njegova saznanja o Vučićevom pokušaju da se Telekom Srbija proda stranom investicionom fondu koji je vlasnik N1, a da zauzvrat ljudi bliski vlastima preuzmu tu televiziju, na što vlasnici nisu pristali.

U ponedeljak su se pojavile Vikiliksove depeše američkog ambasadora iz vremena razbijanja SRS i stvaranja SNS, naveo je Obradović.

Prema njegovoj oceni, depeše jasno potvrđuju da su se takvi razgovori još tada vodili sa predstavnicima američke ambasade, a da su u njima prednjačili Vučić i Stefanović.

Oni su, tvrdi Obradović, neprestano tražili prijeme u američkoj ambasadi, objašnjavali da su se promenili i odbacili nacionalističku retoriku SRS, da su spremni da priznaju Kosovo i da im samo treba malo vremena da se građani Srbije na to naviknu.

Pojavljivanje ovih saznanja dovoljan je razlog da Tužilaštvo hitno pokrene postupak protiv Vučića i radi utvrđivanja elemenata krivičnih dela protiv teritorijalne celine Srbije i rušenja ustavnog poretka, zaključio je Obradović.

Da podsetimo, Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekla je da kupovina N1 nikada nije pomenuta kao opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari