Obradović: Bojkot izbora i neposlušnost jedini pravi odgovor režimu 1Foto: L. Valtner

Suđenje narodnom poslaniku opozicije predstavlja pravu sliku zašto u Srbiji nema uslova za slobodne i poštene izbore i zašto su bojkot izbora na svim nivoima i građanska neposlušnost jedini pravi odgovor „ovom nenormalnom i nedemokratskom režimu“, izjavio je danas predsednik Dveri Boško Obradović.

Obradoviću je, u Prekršajnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje zbog organizacije protestne šetnje centralnim ulicama Beograda na velikom opozicionom protestu „Svi kao jedan“ koji je održan 13. aprila prošle godine.

Pred istim sudom vodi se i drugi postupak protiv Obradovića zbog organizacije „Slobodne zone“ u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije od 4. maja, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

Obradović je rekao i da predsednik SNS skoro u svakoj svojoj izjavi ističe da u Srbiji može slobodno da se šeta na svim protestima, a onda kao i uvek kada je Vučić u pitanju u praksi bude sve suprotno tome i stižu jedna za drugom prekršajne prijave i kazne opozicionim aktivistima i organizatorima protesta iz Dveri i Ne davimo Beograd.

Ova vlast počiva na strahu i pretnjama građanima i biračima. Oslobođenje od straha je početak slobode, kao što smo to videli na primeru Crne Gore. Ta reka slobode preliće se i u Srbiju i zato je vladajući režim sve nervozniji, predočio je Obradović.

Obradovićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Todorić rekao je da, ukoliko sud u postupku protiv Boška Obradovića dozvoli da se nastavi prekršajni postupak direktno na taj način pogaziti ustavnu zabranu, odnosno garanciju poslaničkog imuniteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari