Obradović (Dveri): Krizni štab ne sme da zatvori splavove, a krivi građane 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Lider pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da se ne može verovati tzv. Кriznom štabu koji nije u stanju da obaveže predsednika države da nosi masku, ne sme da zatvori splavove, podržava otvaranje tržnog centra, a za povećan broj obolelih od korona virusa krivi građane.

Obradović je za sajt „Direktno.rs“ napisao da su pre sedam meseci sa mnogo manjim brojem novozaraženih ukinuli zasedanja Narodne skupštine i zatvorili građane danima u kuće, a sada ničega od toga nema iako je mnogo veći broj obolelih.

On je ocenio da su članovi Kriznog štaba bili spremni da lažiraju broj novozaraženih i umrlih da bi vladajući režim na silu sproveo nedemokratske i protivustavne izbore 21. juna, a da se ispostavilo da „njihova borba ima za cilj ministarsko mesto u resoru za koji nisu stručni“.

Lider „Dveri“ je pitao zašto Ministarstvo zdravlja do sada nije otvorilo javnu raspravu i konsultovalo stručna lica koja imaju drugačije mišljenje o aktuelnoj krizi sa epidemiološkog i drugog lekarskog stanovišta, te da li se zabrana okupljanja za više od pet osoba odnosi i na aktivnosti političkih organizacija.

„Srbiji je potreban novi Кrizni štab koji bi mogao da obezbedi poverenje građana u ovu instituciju i koji će brinuti o javnom interesu i zdravlju nacije, a ne o političkom interesu SNS-a“, napisao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari