Obradović: Dveri pošteno odslužile mandat 1Lider Dveri Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da su poslanički mandati Dveri počeli odbranom izbornih rezultata, a da je mandat završen odbranom Ustava, zakona i demokratije u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ukazao da je danas tačno četiri godine od kada su poslanicima verifikovani mandati i ocenio da su Dveri pošteno odslužile svoj mandat, da su primale sve građane koji su im se obraćali i bili na svim protestima.

Obradović je istakao da su poslanici Dveri bili među najaktivnijim poslanicima, a da su poslednjih godinu i po dana bojkotovali sednice Skupštine jer se u plenumu izgubio svaki smisao.

„Skupština više nije skupština, nema parlamentarne debate, ponižena je uloga narodnog poslanika“, poručio je Obradović.

On je ocenio da su Dveri unele drugačiju politiku i pogled u svet u Skupštinu Srbije. Obradović je dodao da Skupština nije usvojila nijedan predlog Dveri i da su njihovi predlozi blokirani da uopšte dođu na dnevni red.

Istakao je da za Dveri izbori 21. juna „ne postoje“ jer za njih ne postoje nikakvi uslovi i pozvao sve građane Srbije koji „drže do ličnog dostojanstva“ da ne izađu na izbore i ne daju legitimitet ovoj vlasti.

Dodao je da oni neće dati ni članove biračkih odbora, koji im sleduju kao parlamentarnim strankama, ali da neće ostati nemi i na kraju procesa će reći svoju reč o svojim daljim koracima.

On je rekao da neće priznati rezultate lažnih izbora, lažnu Skupštinu i lažnu Vladu koju god da izabere i da će to voditi u vanredne parlamentarne izbore.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić više nije važan i Srbija traži promene, a opozicija mora da odgovori građanima na pitanje „ko ste vi koji pretendujete da budete vlast“.

On je rekao da je politika Dveri da budu tačka okupljanja, a ne razdor i da je njihova ruka pružena, ali da je potrebno koristiti sve mere građanske neposlušnosti kako bi se ukazalo na loše stanje demokratije.

Obradović je budućim poslanicima poručio da je iluzija da će nešto moći da urade u „lažnom parlamentu“ i pokazao svoju novu knjigu „Kriminalni krugovi“ o, kako je rekao, kriminalu i korupciji u vrhu vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari