Obradović: Evropa nema interes da se konfrontira sa Rusijom 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Onima koji žive u Evropi nisu potrebni sukobi već partnerstvo sa Rusijom, rekao je danas lider Dveri Boško Obradović u razgovoru sa ruskom delegacijom, koju predvodi poslanica Dume i zamenica Odbora za spoljne poslove Natalija Poklonska.

„Evropa nema interes da se konfrontira sa Rusijom, naprotiv, postoji niz tema oko kojih se najbliže može sarađivati, posebno u sferi ekonomije i energetike, što danas prepoznaju brojni evropski političari i privrednici koji se zalažu za prekid sankcija prema Ruskoj federaciji“, rekao je Obradović.

On je izrazio punu podršku teritorijalnom integritetu Rusije jer, prema njegovoj oceni, „nema sumnje da je Krim deo Rusije“, kao što je Kosovo i Metohija deo Srbije.

„Nastavljamo naše prijateljstvo sa dragim gostima i siguran sam da će naša saradnja samo napredovati“, rekao je Obradović.

Zamenik predsednika Saveta ministara Republike Krim Georgij Muradov istakao je da je razlog njihovog dolaska vrlo značajan, jer se sutra u Ruskom domu održava prva međunarodna koferencija o „priznanju prava naroda Krima da se vrati pod okrilje otadžbine Rusije“.

„Ponovio bih poruku, Krim je Rusija, Kosovo je Srbija“, naglasio je Muradov. Kako se navodi u saopštenju Dveri, Poklonska je istakla da su Krim i Sevastopolj „zaista Rusija“.

„Mi smo pobedili blokade koje smo imali. Želim da poželim i Srbiji i Rusiji, pa i Ukrajini da procvetaju, da svi uživamo i baziramo se na hrišćanskim, evropskim vrednostima“, istakla je Poklonska i dodala da se nada da nastupa nova etapa u razvoju Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari