Obradović: Izbori pokradeni, SPS bio ispod cenzusa 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Nakon desetodnevnog ćutanja Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri rekao je u parlamentu Srbije da  su izbori za odbornike za Skupštinu Beograda pokradeni, da je Socijalistička partija Srbije bila ispod cenzusa i „pogurana iznad“, a da koalicija Dveri i Dosta je bilo još ne zna svoj rezultat jer nije dobila uvid u izborni materijal.

On  je zatražio formiranje anketnog odbora u parlamentu Srbije koji bi ispitao tok izbora i naveo da su Dveri  pogrešile što nisu bojkotovale izbore i što su učestvovali u izborima čiji je ishod unapred „bio namešten“, ali da se cela opozicija nije saglasila u tome da se beogradski izbori bojkotuju.

Obradović je naveo ostavke neće podneti vrh Dveri, da će promena biti u unutrašnjoj organizaciji i spoljnom nastupu, ali da je to unutrašnja stvar pokreta.

„Nema podnošenja ostavki dok neko krade izbore, izdaje Kosovo i Metohiju, menja Ustav Srbije“, rekao je lider Dveri i dodao da je ćutao deset dana od izbora, jer Dveri nisu želele da učestvuju u „političkom pozorištu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari