Obradović: Kada će Željko Mitrović platiti porez? 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Obradović

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret želi da tehnički sarađuje sa novoformiranom Ujedinjenom opozicijom Srbije (UOS), iako nije njen deo, jer postoji nekoliko osnovnih tema koje bi dovele do zajedničkog cilja – smene sadašnje vlasti.

„Mi smo se opredelili da ne uđemo u UOS, jer nema jasan i čist profilisan politički program. Želim da pozdravim formiranje UOS i poželim uspeh u radu, sa željom da sarađujemo, bez obzira što Dveri nisu postale deo UOS“, rekao je Obradović novinarima ispred zgrade Ministarstva finansija.

Predstavnici Dveri su pred Ministarstvo došli kako bi ukazali na dugovanja koja za porez ima vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, a prema rečima Obradovića, samo tri njegove kompanije imaju dug veći od 250 miliona dinara.

Obradović je najavio da će, kad dođe do promene sistema u Srbiji, Mitrović biti prvo lice za lustraciju i pokretanje krivične odgovornosti, jer je „zaštitni znak i simbol nepromenjivosti političkog sistema u poslednjih 30 godina“.

„Razne vlasti su se menjale, ali je Mitrović uvek ostajao, prelazio na pobedničku stranu, dodvoravao se novim vlastima i iz jedne u drugu vlast bivao sve bogatiji, bahatiji i bezobrazniji“, konstatovao je on.

Pozivajući se na javno dostupne podatke iz jedinstvenog registra poreskih obveznika, Obradović je prezentovao da je Mitrovićeva Pink internešnel kompani na dan 3. avgusta imala poreski dug državi od 146.495.000 dinara, a da Pink studio, koji je ugašen 2016. godine, ima neplaćenih 3,7 miliona dinara poreskih obaveza.

Mitrović kao fizičko lice za godišnji porez na dohodak građana duguje 106 miliona dinara, precizirao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari