Obradović: Koliko je SNS zaradila od prevoženja migranata? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Intersuje je me koliko je Srpska napredna stranka zaradila od prevoženja migranata od Preševa do Subotice u proteklih osam godina preko firme LASTRA iz Lazarevca. Kakva je uloga u svemu tome generala Slobodana Malešića, pomoćnika direktora srpske poolicije.

Koliko su naplaćivane autobuske karte za migrante i ko je zabranjivao patrolama saobraćajne policije da zaustavljaju i kontrolišu ove autobuse. Da li iza celog ovog posla stoji kabinet ministra policije Nebojše Stefanovića, upitao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Boško Obradović, lider Pokreta Dveri koji je nadležnim organima postavio petnaest pitanja.

Lider Dveri pitao je, između ostalog pitao je nadležne organe, da li je posle krijumčarenja droge ,krijumčarenje ljudi-migranata najveći kriminal u Srbiji danas i da li je tačno da je samo od januara do novembra 2015. godine otkriveno 358.885 ilegalnih migranata, kao i da li se migranti i migranske rute koriste za prenošenje droge . Obradovića je zanimalo i zašto su sve lokalne samouprave dobile nalog da naprave akcione planove za migrante, kao i da li je tačno da je Vlada potpisala sa Austrijom ugovor o vraćanju u Srbiju svih migranata koji tamo ne dobiju azil i da li postoje takvi sporazumi i sa drugim državama.

On je naveo i da se „migranti useljavaju u srpsko zakonodavstvo“ i pitao „da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić namerava da, poput nemačke kancelarke Angele Merkel, probleme nedostaka radne snage i odliv stanovništva reši useljavanjem migranata“.

Obradović se osvrnuo na najnovije zakone u kojima se prvi put pominje migrantska politika i „projekti o zbrinjavanju migranata i to na lokalnom nivou gde za sada migranata nema“, pa je pitao šta to država planira što građani još ne znaju.Izneo je i podatke da je od 2011. do 2016. godine skoro 618 hiljada stranih državljana izrazilo nameru da traži azil u Srbiji i dodao da se „boji da je i stvaranje takozvanog mini Šengena u stvari pravljenje najvećeg azila za migrante“.

https://www.danas.rs/drustvo/komesarijat-za-izbeglice-i-migracije-nove-neodgovorne-i-netacne-tvrdnje-o-migrantima/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari