Obradović: Nedemokratska vlast poziva na proteste 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas za N1 da poziv na proteste šalje „nedemokratska vlast“ i da su se proteklih dana na protestima ljudi saglasili oko nekoliko zaključaka, a to je da se „ponište lažni izbori i formira prelazna tehnička vlada do izbora na svim nivoima“.

Nismo nasilni mi koji protestujemo protiv nedemokratskog režima. Vlast je ta koja je nasilna, vlast krši zakone, guši medije, organizuje lažne izbore, rekao je Obradović koji navodi da je „očigledna namera vlasti da prizna lažnu državu Kosovo“.

Bojkot je uradio veliku stvar, pokazao je nelegitmonost ove vlasti, pokazao je da su izbori bili lažni i kriminalni, a stvorio je uslove za ujedinjenje opozicije oko zahteva za ponavljanjem izbora i prelaznoj tehničkoj vladi, smatra Obradović.

Obradović je rekao da nije doživeo nikakav problem sa građanima koji protestuju na ulicama, to se vidi samo „u režimskim medijima“.

Ima građana koji ne vole opozicione lidere, oni imaju na to pravo, ali ako ste nezadovoljni postojećom političkom ponudom, uđite u politiku, dodao je on.

Mi se ne borimo samo za smenu vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, već smenu korumpiranog, političkog sistema koji je prisutan 30 godina, rekao je Obradović.

Svedok sam jedne brutalne akcije žandarmerije, podsetio je Obradović, koja je nasrnula na više stotina mirnih građana i počela da bije sve redom, bez razloga, ne gledajući jel’ muško, žensko, stariji ili mlađi čovek.

Vlast je ušla u tu fazu da se brani i brutalnim fizičkim prebijanjem, rekao je on.

Obradović je upitao i ko je ovlastio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pregovara o bilo čemu u Briselu i kada je to Skupština Srbije odobrila platformu za Kosovu.

Ne može mirno proći priznanje nezavisnosti Kosova. Naravno da će to izazvati nove dmeonstracije, ako neko misli da može da stavi potpis na priznanje nezavisnsti Kosova, poručio je Obradović.

Poziv svim građanima Srbije je da ostanemo na ulicama, da se na svaki demokratski način suprotstavimo ovoj vlasti, jer nema drugog načina da se obori ovaj nedemokratski režim osim na ulici, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari