Obradović: Norveška istakla značaj inspekcijskog nadzora 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/MINISTARSTVO DRZAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE/DS

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je danas sa ambasadorom Кraljevine Norveške u Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom o dosadašnjoj projektnoj saradnji i mogućnostima za kooperaciju na novim projektnim aktivnostima.

Obradović je pozdravila angažovanost i podršku Кraljevine Norveške u različitim oblastima, a posebno u oblasti reforme inspekcije i projektima koji pomažu tu reformu, piše u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministrka je ocenila da je situacija u Srbiji u vezi pandemije Кovid 19 alarmantna i najavila da će kao predsednica Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor održati sastanak sa inspektorima, kako bi se pojačao inspekcijski nadzor na terenu.

Ona je rekla da će danas obići jedno od podstandardnih naselja u Beogradu, gde će pripadnike Romske zajednice informisati o načinu prijavljivanja za vakcinaciju protiv Кovid 19, kako bi i najugroženiji slojevi društva bili adekvatno informisani, a zainteresovani i prijavljeni za imunizaciju.

Ambasador Jelstad istakao je da je Кovid 19 doneo velike izazove za sve, istakavši da će naredni meseci biti od presudne važnosti u borbi protiv virusa.

On je naveo da će uloga inspekcijskog nadzora biti i u narednom periodu veoma značajna i izrazio spremnost da se podrška projektima u ovoj oblasti nastavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari