Obradović: Odbrana Kosova u sastavu Srbije je najvažniji nacionalni i državni zadatak 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je „odbrana Kosova i Metohije u sastavu Srbije najvažniji nacionalni i državni zadatak“ i dodao da je stav tog pokreta po tom pitanju „dovoljno jasan“.

„Mi nemamo poverenje u aktuelnu vlast. Njima se ne može verovati ni posle potpisivanja antiustavnog Briselskog i Vašingtonskog sporazuma. Ali ono što je u ovom trenutku činjenica jeste da naša država trpi ogromne pritiske iz inostranstva da priznamo lažnu državu Kosovo i da se odreknemo tog najvažnijeg dela naše teritorije“, rekao je Obradović.

Kako se navodi u saopštenju, Obradović je prilikom obilaska Vidikovačke pijace u Beogradu, rekao da je pred pokretom Dveri „jednostavan izbor“.

„Što se Srpskog pokreta Dveri tiče nikakve dileme nema. Mi smo 22 godine, od osnivanja Dveri, na poziciji odbrane Kosova i Metohije u sastavu Srbije“, istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima, vreme će pokazati „ko je na kojoj strani“ i ko je spreman da se bori za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, a ko „samo želi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić prizna nezavisnost da bi ga potom obarao na svemu tome“.

„Mislim da nije nikakva sreća da Vučić bude taj koji će priznati nezavisno Kosovo. Naša je obaveza, kao ujedinjenih patriota, da mu to ne dozvolimo i da podržimo državu, ako je država spremna da se bori za očuvanje Kosova u sastavu Srbije“, istakao je Obradović.

Dveri su prisustvovale jučerašnjem sastanku vlasti i vanparlametarnih stranaka koje nisu želele evropske predstavike u dijalogu, na kome ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao sa najnovijim dešavanjima oko pitanja Kosova, kao i pregovorima sa Prištinom koji su nedavno održani u Briselu.

Sastanku su, osim njih, prisustvovali i predstavnici Srpske stranke Zavetnici, Demokratske stranke Srbije, Zdrave Srbije, Srpske radikalne stranke i Dosta je bilo, dok su predstavnici Pokreta obnove kraljevine Srbije bili sprečeni da dodju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari