Obradović: Ograđujem se od izjave Srđana Noga 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se ograđuje od izjave poslanika Srđana Noga.

On je rekao da premijerka Ana Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, „treba da bude obešena istog časa na Terazijama“, a pored nje i Aleksandar Vučić.

Obradović je istakao da je Nogo u sredu na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja. „Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo.

To nije i nikada neće biti politika Dveri“, istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri. Međutim, dodao je on, tema migrantske krize je veoma bitna i očekujemo odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji.

„To je apsolutno neprihvatljivo i onaj ko misli to da uradi mora krivično da odgovara za ugrožavanje državne bezbednosti“, rekao je Obradović. On je ocenio i da opozicija ne sme da se ponaša isto kao i Srpska napredna stranka i da se ljudi na vlasti nikada nisu izvinili za svakodnevne najgore uvrede političkih protivnika i podizanje društvenih tenzija. Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku govorio o predstojećim izborima u Lučanima i planu vlasti da raspiše izbore i u drugim opštinama.

Pominju se Kladovo, Kula i Doljevac kao mesta u kojima će vlast veštački i protivzakonito održati vanredne lokalne izbore u isti dan kad i u Lučanima, jer u ovim sredinama nema lokalnih medija i nigde ne može da se čuje glas opozicije, što znači da nema uslova za regularne izbore, rekao je Obradović, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari