Obradović: Priznanje Kosova u narednih nekoliko meseci 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Šef poslanika Dveri u Skupštini Srbije Boško Obradović ocenio je danas da se proces rešavanja pitanja Kosova završava u narednih nekoliko meseci potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma i priznanjem Kosova.

On je ovo izjavio sugerišući da bi državni vrh Srbije uoči završnih razgovora trebalo da pozove rusku vojnu misiju u Srbiju.

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu ocenio da bi državni vrh Srbije trebalo da pozove vojnu misiju Rusije da u Srbiji bude sve dok je misija NATO na Kosovu, što bi „značilo bezbednost za sve građane Srbije“.

Dveri su pre mesec dana, rekao je Obradović, uputile tu „konstruktivnu inicijativu“, ali srpski državni vrh ćuti.

Ako hoćemo na najbolji način da rešimo pitanje Kosova i pojačamo pregovaračku poziciju – imamo rešenje: kad se povuče NATO sa Kosova, tada da se povuče i Rusija iz Srbije, smatra Obradović.

Vođa Dveri je zaključio da „veliki rusofili i patriote“ na čelu Srbije ne smeju da povuku taj potez zbog toga što su nekom drugom, na drugoj strani sveta, dali obećanje pre šest godina kad su došli na vlast.

„Za narednih nekoliko meseci se taj process završava potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo i njenim priznanjem“, rekao je Obradović, uz ocenu da je na čelu Srbije „ucenjeni predsednik“.

Ako ovo nije tačno, neka javno izađe Aleksandar Vučić i neka kaže da nikad neće potpisati sporazum i dati Kosovu stolicu u Ujedinjenim nacijama, rekao je Obradović i zaključio da Vučić zato ćuti, ali sutra ponovo ide u Brisel na pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari