Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Oslobođenjem Miroslava Miškovića završen je period od pet punih godina predizbornih laži i prevara Aleksandra Vučića. Čitava Vučićeva politička karijera počiva na lažnoj borbi protiv kriminala i korupcije, i pošto je počela hapšenjem Miroslava Miškovića – treba i da se završi njegovim oslobođenjem, piše u saopštenju.

Ako je Vučić ponovo ljutito lomio kvake i lupao vratima u Predsedništvu – kao što je to činio u Vladi prilikom oslobođenja Bogoljuba Karića – da li to znači da će i Miroslav Mišković ući u koaliciju sa SNS kao Bogoljub Karić?

Tri ključne karike korumpirane i lopovske vlasti Aleksandra Vučića su Željko Mitrović, umešan u najmanje dva ubistva, Maja Gojković, odgovorna za više kriminalnih afera za vreme vlasti u Novom Sadu, i Aleksandar Vulin, uhvaćen u pranju para prilikom kupovine stana u Beogradu. Svi oni odavno bi trebalo da su u zatvoru, ali ih na slobodi čuva jedino verno služenje ličnom režimu Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vulin treba da bude smenjen po tri osnova: kao onaj ko nije služio vojni rok pa samim tim ne može biti ministar vojni, onaj ko je sa svojim dvostrukim kumom Željkom Mitrovićem osnovao najveće medijsko zlo u Srbiji – TV PINK i onaj ko ne može da dokaže poreklo svoje imovine.

Posebno je karakterističan slučaj kupovine stana za koji ne postoji dokaz o poreklu imovine, što je najbolji pokazatelj zašto Vučićeva vlast već 6 godina ne sme da donese Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna u Srbiji. Tim zakonom bi bili otkriveni svi ovakvi slučajevi koji se trenutno kriju u fiokama korumpiranog tužilaštva, sudstva i policije.

Koliko je za pranje para kriv ministar Vulin, još više je kriv javni tužilac koji ga štiti od krivičnog gonjenja i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić koji ga štite od političke odgovornosti.

Aleksandar Vučić je čak javno na RTS izgovorio neverovatnu rečenicu u odbranu ministra Vulina: kako on nije kupio stan nakon ulaska u Vladu Srbije, odnosno kako nije krao od trenutka od kada je na vlasti.

Da li to znači da je Vulin krao pre nego što je došao na vlast i da ga je Vučić kao takvog dokazanog lopova uzeo u koaliciju i Vladu u više navrata i štiti ga do sada?

Srpski pokret Dveri traži hitnu smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina i pokretanje njegove krivične odgovornosti za pranje para.