Obradović: U toku rat dva klana - Nebojše Stefanovića i Andreja Vučića 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ima svoj „kriminalni klan“ i naveo da bi ga u svakoj pravnoj državi posle ovakvih „krupnih“ tvrdnji pozvalo tulaštvo da im dostavi informacije.

On je rekao i da će republički tužilac Zagorka Dolovac pokazati da je deo takvog klana ako to ne učini i zbog toga odgovarati posle političkih promena u zemlji.

On je, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, rekao da se Strefanović „osamostalio i formirao svoj klan koji je u ratu sa klanom Andreja Vučića, brata predsednika Aleksandra Vučića“ i da se sa bratom i ocem bavi trgovnom uticajem, kao i da ima grupu ljudi sa kojima to sprovodi uglavnom u oblasti trgovine oružjem, kao i zidanjem luksuznih hotela.

Kako je rekao, tužilaštvo je „rak rana“ jer je nadležno da pokrene istragu i naredi policiji da preduzme odgovaruće radnje, ali, iako je održao već nekoliko sličnih javnih istupa, tužilaštvo „ćuti jer zna da je u pravu“.

On je rekao i da je cilj takvih njegovih istupa da pomogne da se „pročisti“ MUP od onih koji su deo „klana Stefanovića“, jer je u policiji više od 90 odsto časnih, odličnih profesinalaca kojima se ne dopušta da rade svoj posao.

Govoreći o ratu „dva klana“, on je naveo da je protiv „tajkuna“ Dmitra Đurovića, kuma Stefanovića, pisao Srpski telegraf, što nije mogao, kako je naveo, bez odobrenja „klana Andreja Vučića“, i to u tri nastavka.

„Kada sam“, rekao je Obradović, „ja o ratu klanova obavestio javnost, naglo su prekinuli feljton iako su prethodno najavili nastavak“.

„Srpska napredna stranka (SNS) je plašt za kriminalne aktivnosti, to je političko krilo kriminalne organizacije, u toku je rat dva klana“, rekao je Obradović.

On je naveo i da je Stefanoviću osamostaljivanje omogućilo i to što ima nekoliko funkcija u državi, kao što je ministarsko ili čelno u Birou za koordinaciju službi bezbednosti, kao i da „drugom klanu“ posebno smeta što je na čelu gradskog obora SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari