Obradović: Vučić tajno pregovara sa Tačijem 1Foto: BETA /MILOS MISKOV/EV

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da „predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ovom trenutku tajno pregovara s Hašimom Tačijem …

…o tome da nezavisnom Kosovu bude pripojena cela opština Preševo, osam sela opštine Medveđa, a da teritorija opštine Bujanovac, sa Koridorom 10, bude proglašena za zonu pod specijalnim statusom“.

„I baza Cepotin, koja se nalazi kraj Bujanovca i pripada Vojsci Srbije, bila bi pripojena nezavisnom Kosovu i postala druga velika NATO baza na teritoriji takozvanog nezavisnog Kosova“, izjavio je Obradović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije i dodao da su ove „eksluzivne informacije dobili iz svojih obaveštajnih izvora“.

On je pitao da li bilo koji Srbin može da se pomiri sa idejom našeg aktuelnog državnog rukovodstva da se odrekne dela naše teritorije znajući da je to protiv Ustava Srbije, protiv zakletve koju je u Skupštini Srbije položio Vučić, da je protivno Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Obradović je pitao zašto ćuti državni tužilac dok „jasno i javno najviše državno rukovodstvo propagira kršenje Ustava Srbije i čini krivična dela izdaje i veleizdaje“.

Na pitanje novinara šta bi Srbija u tom slučaju dobila, Obradović je odgovorio da „Vučić želi da dobije ako može i metar ili milimetar na severu Kosova i Metohije da bi to predstavio građanima Srbije kao svoju veliku pobedu i kao nešto što je vratio od, kako on kaže, izgubljenog Kosova i Metohije“. On je rekao da je stav Dveri da je svaka ideja razgraničenja sa Albancima na Kosovu i Metohiji antiustavna i da podleže Krivičnom zakoniku Republike Srbije, jer se time ugrožava teritorijalni integritet i suverenetite naše države i praktično priznaje okupacija dela naše državne teritorije.

„Mi smo se sa Albancima razgraničili još 1927. godine kada je potpisan protokol o razgraničenju između Kraljevine Jugoslavije i Republike Albanije“, rekao je Obradović. On je pitao „koliko će Srba ostati iza granice koju će povući Aleksandar Vučić i Ivica Dačić“, da li će najveće srpske svetinje ostati iza te granice razgraničenja, koliko će naših prirodnih i privrednih bogatsava ostati u toj drugoj albanskoj državi na Balkanu.

„Da li naši vlastodršci shvataju da je priznanje nezavisnog Kosova od Srbije zapravo uvod u formiranje velike Albanije, koju bi činili Kosovo i Albanija, a velika Albanija najveća moguća bezbednosna pretnja za sve države u okruženju“, rekao je Obradović. Predstavnici Dveri držali su transparent na kome je pisalo „#1244 razloga, Kosovo je Srbija“. Konferenciji za novinare prisustvovali su poslanici, odbornici, članovi Predsedništva i Izvršnog odbora Dveri koji su zatim otišli na Osnivačku skupštinu Asocijacije slobodnih odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari