Obradović zatražio od MUP-a da dozvoli posete članovima njegove porodice tokom štrajka glađu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Lider Pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da dozvoli posete članovima njegove najuže porodice i najbližim političkim saradnicima i funkcionerima Pokreta Dveri tokom štrajka glađu.

On je štrajk započeo u nedelju, zahtevajući dijalog vlasti i opozicije o odlaganju izbora.

„Kao poslanik Narodne skuštine i predsednik parlamentarne stranke Dveri, od nedelje 10. maja 2020.god., nalazim se u štrajku glađu koji je moj lični čin pobune i legitimno sredstvo političke borbe“, naveo je Obradović istiuči da su prethodna četiri dana posete bile zabranjene njegovim najbližim političkim saradnicima, ali i „rođenom bratu, kao članu najuže porodice“.

Obradović pita Ministarstvo „koji je razlog i na osnovu kog akta je od juče MUP Srbije preuzeo odobrenje poseta i boravka na skupštinskom prostoru umesto Generalnog sekretarijata Narodne skupštine, čija je to nadležnost“.

„Posete su dozvoljene čak i osuđenim licima na osnovu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija. Kao narodnom poslaniku i čoveku koji je u ličnom činu štrajka glađu, uz sve posledice za duhovno i fizičko zdravlje koje ovaj čin nosi, meni je to onemogućeno“, naglašava Obradović.

On od nadležnih organa MUP Srbije zahteva da mu u prostoru na kome boravi tokom štrajka dozvole posete članova najuže porodice kao i najbližih političkih saradnika i funkcionera Srpskog pokreta Dveri, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari