Obrt u slučaju optužbi protiv Dragana Markovića Palme 1Foto: Fonet/ Milica Vučković

„U ponedeljak (26. aprila) u 13h u Jagodini dajem iskaz o Palmi i saznanjima o pedofiliji i podvođenju“, napisala je u petak na Tviteru, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Kako je navela, pozvana je u Jagodinu da da izjavu policiji, koja „okreće glavu dok nas napadaju“.

„Za tužioca, koji postupa tek kad Palma zamoli. Žele imena? Da ih Palma potraži? Prvo zaštita žrtava i svedoka i izmeštanje procesa iz Jagodine“, napisala je Marinika Tepić na ovoj društvenoj mreži.

Prvi deo izjave Marinike Tepić o „okretanju glave policije“ dok svedoče napadima na nju odnosi se na skorašnju posetu potpredsednice SSP Jagodini, kada su je na ulici verbalno napadali okupljeni meštani, izazivajući incident koji umalo da se pretvore i u fizički.

Nedugo posle tvita Tepićeve, objavljena je međutim vest da je postupak odlukom višeg tužilačkog nivoa premešten u Kraljevo.

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je, zvanično je saopšteno u petak, da za postupanje u predmetu povodom optužbi Marinike Tepić protiv predsednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku tužilaštvo u Kragujevcu donelo je, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu navodi se da supstitucija nadležnosti, podrazumeva izmeštanje nadležnosti. To znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Nakon što je na konferenciji za novinare, u ponedeljak, 19. aprila, Marinika Tepić emitovala snimak zaštićenog svedoka koji tvrdi da predsednik Skupštine opštine Jagodina unazad više od deset godina podvodi devojčiće, maloletnice, kao i da seksualno ucenjuje žene, Dragan Marković Palma je svedoka proglasio lažnim, a istog dana se „pohvalio“ da je otkrio njegov identitet, tvrdeći da je on član Stranke slobode pravde i da je ceo slučaj politički namešten.

Potom je, sutradan ujutru samoinicijativno otišao u tužilaštvo u Jagodini da, kako je rekao, da izjavu.

Ubrzo nakon toga, viši javni tužilac u tom gradu, Radoslav Vučković, rekao je medijima da je pokrenuo istragu. Čak je u izjavi za javnost obrazložio da je postupak pokrenut ne samo zbog izjava svedoka već i zbog inicijative Markovića.

Stručna javnost je reagovala negodovanjem, izražavajući sumnje u nepristrasnost tamošnjeg tužilaštva zbog apsolutne moći, vlasti i kontrole koju Marković ima u Jagodini.

Pozivi republičkoj javnoj tužiteljki, Zagorki Dolovac da iskoristi svoja zakonska ovlašćenja i slučaj izmesti iz Jagodine u neki drugi grad, ostali su do petka bez odgovora.

U međuvremenu, viši javni tužilac u Jagodini je za Danas rekao da nema osnova da sam traži izuzeće iz ovog slučaja, da to mora da naloži viša tužilačka instanca, kao i da je dao nalog policiji u Jagodini da krene u ispitivanje svedoka.

U javnosti je zamereno i to što uprkos osetljivosti slučaja, tužilac nije zadržao Dragana Markovića Palmu u pritvoru, kako bi sprečio eventualni pritisak na svedoke.

Dan kasnije, Marković je izašao u javnost sa tvrdnjama da će oko 400 žena zaposlenih u javnom sektoru u Jagodini, podneti tužbu protiv Marinike Tepić jer je izjavila da su te žene seksualno ucenjene zaposlenjem, pominjući specijalne telefone i stanove u kojima su događalo seksualno nasilje i prinuda.

Marinika Tepić je dan kasnije javno pročitala izjavu još jednog svedoka koji tvrdi da je na Markovićevim „žurkama“ u hotelu u Končarevu i restoranu sa prenoćištem Tigar u Jagodini, najredovniji gost gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović, a da kao Markovićeve hostese za podvođenje maloletnica, devojaka i žena rade, između ostalih, radnice u javnom preduzeću Standard u tom gradu.

U ime svih žena 393 žena…

U petak je zamenica prozvanog gradonačelnika Jagodine, Marija Jovanović potvrdila da je 393 žena, zaposlenih u javnom sektoru, u Jagodini, podnelo tužbu protiv Marinike Tepić, ističući da su tvrdnjama potpredsednice SSP, osramoćene, da im je narušen ugled, kategorično demantujući sve navode o seksualnoj ucenjenosti prilikom dobijanja posla.

Sa pozicije, kako je sama rekla, trinaestogodišnje bliske saradnice Markovića, u ime svih žena zaposlenih u javnim preduzećima u Jagodini, tvrdi da nijedna od njih nikada nije doživela nikakvu neprijatnost na „žurkama“ koje je Marković organizovao za svoje poslovne partnere i investiture.

Podsetimo, svedok, čiji je identitet na snimku koji je emitovala Tepić sakriven, bio je radnik u hotelu za koji tvrdi da je u vlasništvu Dragana Markovića Palme.

Između ostalog, tokom detaljnog opisa slučajeva kojima je neposredno prisustvovao, rekao je i sledeće: „Moja drugarica, znači osoba koju lično poznajem je bila jedna od njihovih hostesa i to je bilo neke 2010, 2011. godine, još je Dačić bio ministar policije pod pretnjom je prisustvovala žurkama, njegov zamenik je slao preteće poruke, koje sam lično pročitao, da mora da prisustvuje tim žurkama. Nakon te žurke, novogodišnje, devojčicu je, po njenoj tvrdnji, devojčicu od 15, 16 godina iz Beograda je vodila iznad televizije Jagodina je bila njegova soba, apartman, uz stepenice, plakale su obe dok su išle ka njemu… Kaže, go je bio u sobi kada je uvela devojčicu, napustila je sobu, devojčica je tu ostala neko vreme. Nakon čega je ta moja drugarica pobegla iz Jagodine i godinama se krila od Markovića. U sobi, u apartmanu, Marković je bio nag kada su njih dve ušle u sobu…“.

After žurke posle zvaničnih događaja su postojale

Pojedini portali preneli su niz na Tviteru koji je pod pseudonimom Marina Kesler Bonami postavila navodno nekadašnja pevačica grupe Bon ami i posle ih obrisala. U tom nizu objava je pisalo:

*Kao profesionalni muzičari bili smo uvek isplaćivani korektno, na račun. Da li su postojale after parti žurke posle zvaničnih događaja – jesu. Da li su na tim žurkama učestvovale razne meni nepoznate žene i devojke – jesu. Da li je te žene i devojke na moje oči neko maltretirao – nije.

*Da li je na tim žurkama bilo poznatih političara i ljudi iz javnog života – jeste. Da li su te devojke i žene nakon završetka tih zabava odlazili u sobe sa tim ljudima – ne znam. Da li je mene neko ucenjivao, podvodio, ili kao pevačicu na bilo koji način ugrožavao – nikada.

*Da li su te žene i devojke na tim zabavama bile pijane – uglavnom. Da li sam primetila da je neka od njih maloletna – nisam. Da li su te devojke i žene bile tu da bi zabavljale okupljene goste – jesu. Da li je te devojke i žene neko u mom prisustvu omalovažavao, ili ugrožavao – nije.

*Da li su te devojke i žene bile svojom voljom prisutne – ne znam. Suština ovog niza je da sigurno znam da su after parti žurke postojale, i na njima su se pojavljivale različite žene i devojke, neke koje su učestvovale u zvaničnom delu programa, i neke koje prvi put vidiš.

*Šta se sa njima dešavalo nakon što se žurke završe i mi spakujemo instrumente i odemo kući, ne znam, i ne mogu da tvrdim, ali after žurke su postojale. Takođe, postojale su, ne jednom, i after žurke na kojima su bili prisutni samo muškarci.

*Ovaj niz ima za cilj, da ohrabri devojke i žene, koje su bez da ja to znam, bile podvođene, ili na bilo koji drugi način primoravane da budu tu gde jesu, prijavite tužilaštvu, ako znate da sam bila prisutna, i ako vam se nešto ružno desilo, slobodno me kontaktirajte, svedočiću.

*Ja nemam niti jedan jedini dokaz da se dešavalo sve što Marinika Tepić navodi, ali pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da su after žurke postojale, i da su na njima prisustvovale razne meni nepoznate devojke i žene.

*Ponavljam, nikada nisam videla da je bilo ko, bilo koju od tih žena na bilo koji način ugrožavao, niti je ikada delovalo da je bilo koja od tih devojaka tu protiv svoje volje, ali su after zvanični događaji žurke postojale.

*Šta se dešavalo nakon što se ugase svetla, ko je te devojke i žene pozivao da prisustvuju tim zabavama ja ne znam, i ako je bilo koja od vas, bilo kada, tu bila protiv svoje volje, i znate da sam bila prisutna, molim vas, prijavite, i kontaktirajte me, svedočiću da sam vas videla.

*Ovo ne sme da ostane ispod tepiha, i jako mi je žao i, ako je bilo koja žena na tim zabavama doživela bilo kakvu neprijatnost, i molim vas, budite hrabre, prijavite, i ako bilo kako mogu da pomognem, stojim na raspolaganju.

*Takođe, ovaj niz je poziv svim drugim pevačima i muzičarima, koji su takođe svirali takve žurke i zabave, ako nešto znate, i videli ste, nemojte biti pizde, prijavite, budite odgovorni, ne držite glavu u pesku.

*Drage bivše kolege muzičari, i pevači ja znam da jedva sastavljate kraj s krajem, i da su svirke koje Jagodina plaća dobre, i važne za vašu egzistenciju, ali je važniji čist obraz, i ukoliko imate neka saznanja, molim vas, prijavite.

*I na kraju, Ivica Dačić jeste prisustvovao takvim žurkama, čak šta više, i pevao je.

*Sve što sam napisala, govorim u svoje lično ime, i moj stav ne odražava nužno i stav svih bivših članova mog bivšeg benda, jer nisam sigurna da bi svi želeli da se oglase na ovu temu. Zahvalna sam svakome ko podeli, i još jednom, molim sve bivše kolege, ako nešto znate – ne ćutite!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari