Odbila da prisustvuje kampanji "Budućnost Srbije", usledile prikrivene pretnje 1

„Slobodni sam građanin i idem tamo gde ja hoću i ne dozvoljavam da me neko vodi. Da li ću nekoga da dočekujem ili ne, to je moj lični izbor i moj lični izbor je šta ću da radim u svoje slobodno vreme, subotom. Vodite vi vašu politiku, ne plašim se da kažem da nešto neću.“

Ovako je Nena Radulović, medicinska sestra iz Velikog Gradišta, odgovorila na naredbu svojih rukovodilaca, direktora požarevačke bolnice i glavne medicinske sestre, da se zajedno sa suprugom lekarem obavezno pojavi na mitingu „Budućnost Srbije“ koji je održan prošle subote u Požarevcu. Odbijajući naredbu, Radulovićeva je rekla da joj je žao što neće da ulepša „tu njihovu stvar“, ali je odmah dobila upozorenje direktora „prikrivenu pretnju“ da će naposletku njoj biti najviše žao.

Sagovornica Danasa kaže da ni ona ni suprug, ortoped u požarevačkoj bolnici, nisu politički aktivni, da su doduše članovi SPO, ali da se ne bave politikom. Navodi da ih naprednjaci nikada nisu pozivali da idu na mitinge podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, iako su drugi išli, ali da je protekla subota po svemu bila drugačija.

„Supruga je najpre toga dana pozvao načelnik odeljenja i rekao mu da mora da dođe u dvorište medicinske škole u Požarevcu, i da mora da bude prvi, jer mu je direktor već nešto činio. Odgovorio je da ne ide na miting jer ga to ne zanima. Dva sata kasnije zazvonio je moj privatni telefon, zvala me glavna sestra bolnice, u tri minuta do 11. Pitala me je da li znam za dešavanja u gradu, da dolazi predsednik Republike. Rekla mi je da me obaveštava da dolazi predsednik i da bi bilo lepo da se u ime bolnice sa suprugom pojavim u pola četiri ispred Medicinske škole. Odgovorila sam da nije u redu da me zove na privatni telefon u privatno vreme i da me maltretira da nekoga dočekujem. Telefon je uzeo i direktor i usledile su prikrivene pretnje“, kaže Radulovićeva, inače master menadžer u zdravstvu.

Suočena sa pretnjama i mogućim otkazom, ona je te iste večeri progovorila na mitingu „1 od 5 miliona“ u Velikom Gradištu.

– Na tom skupu govorila sam u ime svih onih koji se plaše i koji misle da moraju da ćute. Sve što se izdešavalo objavila sam na Fejsbuku u grupi Požarevac i grupi zdravstvenih radnika, jer sam htela da čuju moje kolege čime se služe direktori javnih preduzeća. Pola sata nakon objavljivanje te informacije javio mi se predsednik opštine Veliko Gradište koji je od mene zatražio na povučem objavu na Fejsbuku. Odbila sam, jer je ono što sam objavila istina i da bi ljudi trebalo da znaju zašto naš predsednik ima toliko simpatizera na skupovima“, napominje naša sagovornica i dodaje da joj je i koordinator SNS u Velikom Gradištu poručio da je tim svojim gestom zatvorila vrata Požarevca za Gradište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari