Odbori DS iz Vojvodine odbacuju pokušaj organizovanja sednice Glavnog odbora za 17. maj 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Gradski i opštinski odbori Demokratske stranke (DS) u Vojvodini saopštili su danas da „unapred odbacuju i osuđuju“ eventualni pokušaj organizovanja „lažne“ sednice Glavnog odbora te stranke koju za 17. maj „putem režimskih medija“ najavljuje „interesna grupa okupljena oko propalih kandidata za najviše stranačke funkcije na poslednjim unutarstranačkim izborima“.

„DS ima svoje legalne i legitimne upravljačke organe koji su, u skladu sa stranačkim aktima, zakazali sednicu Glavnog odbora za 31. maj i mi ćemo prihvatiti i sprovoditi samo one odluke koje na toj sednici budu donete“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da iza osoba koje žele da zakažu sednicu Glavnog odbora DS-a za 17. maj stoje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, političko podzemlje i takozvani krupni kapital.

„Ovim putem tražimo da nadležni stranački organi odmah pokrenu postupak za isključenje iz stranke Radoslava Milojičića Kene i svih ostalih koji su tražili saglasnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara za održavanje sednice GO DS i koji pokušavaju da po Lončarovim uputstvima sprovode bilo kakvu aktivnost u našoj stranci“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, „u stranci Zorana Đinđića nikada neće pitati za mišljenje saradnika Zemunskog klana i u tome nema i ne može biti nikakvog odstupanja“.

Gradski i opštinski odborni DS u Vojvodini zatražili su i da se podnesu krivične prijave protiv onih koji su „na prevaru“ pokušali da sazovu sednicu Glavnog odbora, „poturajući falsifikovane potpise i potpise ljudi koji uopšte nisu članovi DS, već nekih drugih političkih organizacija“.

Saopštenje su potpisali gradski i oštinski odbori DS-a Novi Sad, Subotica, Pančevo, Opovo, Inđija, Bečej, Kanjiža, Bač, Beočin, Apatin, Kovin, Alibunar, Stara Pazova, Odžaci, Novi Bečej, Titel, Temerin, Bačka Palanka, Ada, Ruma, Irig, Vrbas, Mali Iđoš, Vršac, Žabalj, Pećinci, Šid, Bačka Topola, Senta, Kula, Sečanj, Novi Kneževac, Nova Crnja, Zrenjanin, Sremski Karlovci, Plandište, Kovačica, Čoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari