Odbori Nove Srbije u Užicu i Sevojnu prešli u SNS 1

Uoči lokalnih izbora u gradskoj opštini Sevojno, koji će se održati 4. marta, odbori Nove Srbije u Užicu i Sevojnu su prešli u SNS, što znači da partija Velimira Ilića više ne postoji u Užicu.

Nova Srbija učestvuje u užičkoj vlasti godinama, ali problemi u toj stranci i u odnosima sa naprednjacima su nastali uoči poslednjih predsedničkih izbora, kada je Zoran Adžić, u to vreme predsednik IO NS i predsednik odbora te stranke u gradu, odbio da podrži kandidaturu Aleksandra Vučića.

Adžić je svedočio o tome da je na pritiske predstavnika užičke vlasti bio prinuđen da podnese ostavku u Gradskom veću, što je izazvalo podele u užičkom ogranku NS, koja je kasnije izabrala novo rukovodstvo „po meri naprednjaka“, na šta je bezuspešno i burno reagovao Velimir Ilić.

– Aleksandar Vučić je jedini garant da će naša uverenja biti ispunjena, poručio je iz sedišta užičkih naprednjaka Boban Perišić, sada bivši predsednik užičkog odbora NS. On je saopštio da su odbori te stranke u Užicu i Sevojnu jednogalsno odlučili da napuste stranku Velimira Ilića i da pristupe partiji Aleksandra Vučića, te da će se dva odbornika NS pridružiti odborničkoj grupi SNS u užičkoj skupštini.

– Vodimo doslednu politiku i na prošlim izborima smo podržali kandidaturu Aleksandra Vučića. Naša politika je uvek ista i ostaće ista za razliku od centrale NS čija se politika proteklih godina, a posebno poslednjih meseci, značajno promenila. Ne možemo da podržimo kandidature Aleksandra Šapića, Dragana Đilasa ili Vuka Jeremića i to je ono protiv čega smo se borili, objasnio je Perišić, koji je godinama direktor Turističke organizacije Užica.

On je rekao da se „ponosi Gradskim odborom NS Užice, što nije podlegao pritiscima stranačke centrale“, a kadrovsko pojačanje užičkih naprednjaka je pozdravio Tihomir Petković, užički gradonačelnik i predsednik odbora SNS u gradu.

Rekavši za Velimira Ilića da je „ostao bez stranke u Užicu i drugim mestima“, Darko Glišić, predsednik IO SNS, poručio mu je da „sada može na miru da podržava Đilasa, Šapića ili neke užičke komšije iz Čajetine i da do mile volje može da mrzi Vučića“.

– Od Ilića su se jedino mogle čuti uvrede i najogavnije reči na račun Aleksandra Vučića i njegove porodice. Ne treba da čudi što se Iliću stranka gasi od grada do grada i što ljudi odlaze od njega. Mislim da više ni u Čačku ne postoji Nova Srbija, poručio je Glišić. On je iskoristio priliku da pozove građane Sevojna da 4.marta glasaju „za rezultate i one koji rade“, a potom dodao da se naprednjacima „zamera to što ljudima ostavljaju olovke i kalendare, a da nesrećni Stamatović (Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, prim.autora) nudi glasačima 10 ili 20 evra“.

„Od Ace za Sevojno“

Osim ministara u Vladi Srbije, koji poslednjih dana dolaze u Sevojno, predizbornu kampanju naprednjaka, koja se odvija pod sloganom „Aleksandar Vućić – Zato što volimo Sevojno“, pomoći će i pevač Aca Lukas. On će, kako je najavljeno na FB stranici SNS Užice, prirediti besplatan koncert 13. marta i to simboličnog naziva „Od Ace za Sevojno“. – Lukas je prijatelj SNS, a koncerte je održavao i u drugim gradovima Srbije, poručio je Darko Glišić, predsednik IO SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari