Odbornica DS u Zrenjaninu otišla socijalistima 1Skupština Zrenjanina Foto: Screenshot

Odbornica DS u zrenjaninskoj skupštini Zorica Vučković napustila je tu stranku, što je konstatovano na današnjoj sednici Skupštine grada koja je u toku, a koju demokrate bojkotuju.

Vučkovićeva danas ne prisustvuje sednici, već je obavestila skupštinu da više nije na listi te partije i da će od sada delovati kao samostalni odbornik i zastupati interese Pokreta socijalista. Reč je o diplomiranom psihologu, koja je kao dugogodišnja članica Demokratske stranke zauzimala rukovodeće pozicije u Centru za socijalni rad i Gerontološkom centru. Demokratska stranka Zrenjanina ovim potezom je ostala bez odborničke grupe.

-Za nas je to, pre svega, pitanje ličnog integriteta. Velika je lična sramota izgraditi čitavu karijeru u jednoj stranci i biti izabran za njenog predstavnika u parlamentu, godinama braniti interese građana i ukazivati na loš rad vlasti, a zatim pred kraj mandata preću u redove, ni manje ni više, nego Pokreta socijalista – komentar je Demokratske stranke za list Danas na današnja dešavanja.

U DS Zrenjanin kažu da će njihovi odbornici nastaviti da zastupaju interese građana ali van skupštine, sve dok se ne stvore uslovi u kojima će postojati debata i poštovanje među odbornicima a interes građana i grada biti na prvom mestu. Na listi DS ostalo je još troje odbornika a to su Alisa Kockar, Miroslav Kalanj i Goran Kaurić, dosadašnji šef Odborničke grupe. U skupštini Zrenjanina ima 67 odbornika, a većinu čini 35 odbornika SNS, dok su im kolacioni partneri SPS,JS,NPS i RDS sa 9 odbornika i SVM sa 3 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari