Odbornici SNS još uvek “brane” Skupštinu Niša 1Niš ilustracija Foto: FoNet/ Konstatin Kamenov

Odbornici iz SNS i SPS, koji čine vladajuću koaliciju u Nišu, i dalje se nalaze u Skupštini grada, u koju u ušli juče oko 15 časova nezadovoljni zbog toga što je na sinoćnom protestu “1 od 5 miliona” u Nišu govorio Boško Obradović, jedan od lidera SZS i čelnika Dveri.

– Skoro svi naši odbornici(36) bili su tu cele noći. Ostajemo do daljeg jer moramo da odbranimo institucije od nasilja – rekao je za Danas predsednik Skupštine Niša Rade Rajković.

Inače, sinoć na protestu se dogodio incident jer je dok je govorio Obradović grupa mladića je uzvikivali “fašiste”. Redari i policajci su sprečili veći incident, jer su te mladiće oterali sa trga na kome se održavao protest.

⁃ Nas optužuju za nasilje, a Aleksandar Vučić šalje kriminalce iz Doljevca da nas provociraju i izazovu incidente- rekao je Obradović na protestu.

SZS iz Niša optužio je naprednjački režim da je juče namerno organizovao incident na mirnom protestu “1 od 5 miliona”.

– Tokom svoje istorije Niš je imao više loših vlasti. Ali do jučerašnjeg dana,  ni jedna od njih nije dovodila batinaše sa strane da prebijaju Nišlije samo zato sto imaju drugačije političko mišljenje-naveo je SZS.

Oni su dodali da je samo zahvaljujući prisebnoscu učesnika protesta i intervencije niške policije izbegnut je teži incident. “Pomenuti incident na najbolji način potvrđuje opravdanost zahteva protesta, konstatovao je SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari