Red „pobednika“, red „patriota“: Šta SNS sugeriše biračima odabirom košarkaša i desničara za promociju novih partijskih članova? 1Predizborni miting SNS u Nišu: Foto FoNet/Kostadin Kamenov

Srpska napredna stranka promovisala je, i pohvalila se, svojim novim članovima iz sveta sporta i takozvanog desnog bloka, uoči predstojećih izbora.

Uz svečano potpisivanje pristupnica, u Srpsku naprednu stranku učlanili su se košarkaš Željko Rebrača kao i francuski aktivista desnice i državni zvaničnik Srbije (direktor Uprave za dijasporu) Arno Gujon.

– SNS je u krizi i padu rejtinga. Očito je u toku medijski pokušaj da to zaustave, ali njihovo vreme definitivno prolazi i biće teško spasiti jednu toliko kompromitovanu i korumpiranu stranku – kaže za Danas Boško Obradović, lider Dveri.

Nacionalno okupljanje na čelu sa Dverima i Zavetnicima očito plaši SNS, smatra on, te dodaje da i oni sada pokušavaju da skrenu u desno jer ih napuštaju patriotski birači zbog prihvatanja francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo.

Red „pobednika“, red „patriota“: Šta SNS sugeriše biračima odabirom košarkaša i desničara za promociju novih partijskih članova? 2
foto FoNet Ana Paunković

– Ali ta gluma neće proći. Ono što ih posebno boli je podrška koju smo dobili od istaknutih srpskih intelektualaca na čelu sa prof. dr Milošem Kovićem i Ratkom Ristićem – kaže Boško Obradović.

Prema rečima Miloša Pavlovića, odbornika u Skupštini Beograda Narodnog pokreta Srbije, SNS je spremna na sve kako bi zadržala vlast i to nije nikakva novost.

Laži, pretnje, ucene, batinaši i brojne druge prljave metode, postale su deo političkog folklora u predizbornim trkama bilo da se radi o borbi za parlament ili mesto predsednika mesne zajednice – smatra on.

Red „pobednika“, red „patriota“: Šta SNS sugeriše biračima odabirom košarkaša i desničara za promociju novih partijskih članova? 3
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Međutim, dodaje, još jedan od mehanizama jeste to učlanjavanje poznatih ličnosti poput Željka Rebrače i Arno Gujona.

– Tim mehanizmom se želi poboljšati rejting stranke koji je u vrtoglavom padu nezadovoljstvom građana zbog konstantnih laži i afera. Taj mehanizam nam pokazuje takođe da je jasno da sada ulazimo u izbornu kampanju i da je potrebno zaustaviti pad rejtinga SNS – zaključuje Miloš Pavlović.

Red „pobednika“, red „patriota“: Šta SNS sugeriše biračima odabirom košarkaša i desničara za promociju novih partijskih članova? 4
Foto: Nenad Mihajlovic

Svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku, kaže za Danas Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali, napominje, odabir da se u SNS učlane baš ovih ljudi bi trebalo da sugeriše biračima da se u SNS učlanjuju pobednici i patriote kao što su i naprednjaci.

– Poruka je u marketinškom smislu odlična, ali sumnjam da i građani misle o naprednjacima baš to što im se sugeriše. Videćemo na predstojećim izborima – zaključuje Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari