Održana izložba "Šest godina propadanja" u Lučanima 1Foto: Dveri (arhiva)

Posle predstavljanja u Beogradu, Savez za Srbiju (SZS) je danas i u Lučanima predstavio izložbu „Šest godina propadanja“.

Organizatori su položili panoe na kojima su prikazane afere aktuelne vlasti, negativni izveštaji Evropskog parlamenta, Svetske banke i Komisije Saveta Evrope koji se tiču stanja u pravosuđu, ekonomiji i medijima, kao i naslovne strane provladinih tabloida, na kojima se satanizuje opozicija.

Predsednik Pokreta za Preokret, Janko Veselinović istakao je da su i pored zabrane, izložbu u petak održali ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS) u Beogradu i da ona na najbolji način prikazuje u kakvom medijskom mraku živimo.

„RTS kao javni servis prikriva istinu o stanju u Srbiji. Naša izložba prikazuje sve ono što je RTS sakrio. Prikazuje najviše cene goriva u Evropi, najniže plate i otete penzije. Ne može se istina sakriti večno“, rekao je Veselinović, prenosi SZS.

Nosilac liste Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo, Milan Radičević istakao je da mu je drago da bude domaćin jedne izložbe koja govori o svim temama o kojima se ne može čuti na velikim republičkim medijima. „Ove trotoare bismo mogli upotpuniti i lažnim obećanjima lokalne vlasti, poput obećanja o vraćanju Osnovnog suda u Guču, o otvaranju 1000 novih radnih mesta, obećanja o rekonstrukciji i završetku hale u Lučanima i bazena, da će doći do ulaganja u poljoprivredu i drugih“, istakao je Radičević.

Predsednik Dveri, Boško Obradović istakao je da u Lučanima, paralelno sa izbornom kampanjom izborni štab Saveza za Srbiju evidentira sve izborne neregularnosti i da će po završetku izbora objaviti belu knjigu.

On je pomenuo nekoliko stvari kao što je vršenje stranačke propagande o od strane državnih funkcionera i o trošku države, pritisak na opozicione kandidate za odbornike kroz aktivnosti kriminalnih struktura pod vođstvom Zorana Milojevića Zelje i zloupotreba javnih preduzeća. „Ne samo da ćemo popisivati ove neregularnosti, već ćemo im se suprotstaviti i upravo je u tom smislu udruživanje imalo smisla jer se sada ne suprotstavljamo pojedinačno već zajedno“, rekao je Obradović, navedeno je u saopštenju SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari