Omladina Narodne stranke: Udovičić da podnese ostavku zbog Univerzijade 1Ivan Gajić Foto: Narodna stranka

Omladina Narodne stranke pozvala je danas ministra omladine i sporta Vanju Udovičića da podnese ostavku jer je najodgovorniji za to što sportisti iz Srbije nisu učestvovali na ovogodišnjoj letnjoj Univerzijadi.

„Posle niza afera u kojima se provlačilo Uvodičićevo ime i sumnji da je upleten u koruptivne radnje, poslednji propust, neodlazak naših sportista na 30. letnju Univerzijadu u Napulju, jasan je pokazatelj njegove nesposobnosti i nemarnosti za obavljanje ove funkcije“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

Predsednik Omladine Narodne stranke je dodao da je izostanak sportista iz Srbije sa Univerzijade „još jedna mrlja na račun Udovičića koja baca ljagu na njegovu sjajnu sportsku karijeru“, i da bi zato sada „bilo fer da u sportskom duhu prizna poraz, pruži ruku i podnese ostavku“.

Gajić je istakao da tolika nezainteresovanost za učešće Srbije na velikom međunarodnom takmičenju još više čudi ako se ima u vidu da je Beograd na uglednom spisku gradova koji su bili domaćini Letnje univerzijade, i to ne tako davne 2009. godine.

„Prvi put u istoriji srpskog sporta dogodilo se da nemamo predstavnike na letnjoj Univerzijadi i svu odgovornost za to snosi Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa Udovičićem“, naveo je Gajić.

Paralelno sa degradiranjem državnih univerziteta, vlast pokazuje da joj nije stalo ni do univerzitetskog sporta, dodao je Gajić.

„Sportisti Srbije na svim nivoima uvek su donosili radost našem narodu i bili naši najbolji ambasadori, a na Univerzijadama su učestvovali i pod sankcijama devedesetih  godina“, istakao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari