Omladina PSG: Začaran krug štampanja kvazi diploma 1Foto: Logo

Omladina Pokreta slobodnih građana (PSG) zahteva od nadležnih institucija da ispitaju navodni plagijat doktorske disertacije direktorke Javnog preduzeća „Službeni glasnik“ Jelene Trivan, koja je, prema tvrdnjama novinara Nemanje Rujevića u tekstu objavljenom u poslednjem broju nedeljnika „Vreme“, plagirala najmanje 15 odsto svog doktorata.

„Ovu sada već spornu doktorsku disertaciju pod nazivom ‘Biblioteke i multikulturalnost’, direktorka ‘Službenog glasnika’ odbranila je 2013. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu“, navodi se u saopštenju omladine PSG.

Prema njihovoj oceni, sve veći broj „sumnjivih“ diploma i doktorata u javnosti je jedan od razloga što svake godine veliki broj mladih napušta zemlju.

Iz PSG ističu da je neophodno da se ispitaju i adekvatno kazne svi učesnici u „začaranom krugu štampanja kvazi diploma i plagiranih doktorata“, od, kako kažu autora, mentora, pa sve do same komisije koja je potvrdila autentičnost.

„Univerzitet u Beogradu mora povratiti svoj nekadašnji ugled i ispitati sve doktorate i diplome koje su sporne, ma čije one bile“, zaključuju iz PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari