Opozicija u Sevojnu se udružila protiv naprednjaka 1

Predstavnici opozicije pod nazivom Grupa građana „Ujedinjeni pobeđujemo“. Za Sevojno. Za Srbiju“ su predali svoju odborničku listu Izbornoj komisiji Gradske opštine Sevojno, u kojoj će se 4. marta održati redovni lokalni izbori.

Opozicioni savez čine Zdrava Srbija, DS, DSS, a kako je saopšteno, podržava ga Pokret slobodnih građana, SDS, LDP, Narodna partija i Nova Srbija.

– Vučić se može pobediti isključivo lokalnom politikom, kao što je to učinjeno u Čajetini, i 4. marta Sevojno će slaviti, jer će poslati u istoriju najvećeg diktatora Aleksandra Vučića i SNS, poručio je Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina.

On je objasnio da se „opozicija udružila kako bi sprečila samodršca Aleksandra Vučića da, posle Pećinaca, Mionice, Preševa, Kostolca, Negotina, Bora, Aranđelovca, pa čak i Beograda, pokuša da postane i gradonačelnik ili predsednik opštine i u Sevojnu“.

– Ispade da samo on voli svih 200 opština u Srbiji, a da mi koji ne volimo njega, u stvari ne volimo ni svoj zavičaj, poručio je Stamatović. On je rekao da su se lokalni odbori opozicionih stranaka udružili „ne da bi vladali umesto Sevojničana, nego da bi im pomogli da se izbore za zlim duhom u vidu svemogućeg, svevidećeg i sveprisutnog Vučića“.

Stamatović je poručio da su na listi Grupe građana „Udruženi pobedjujemo“ ljudi koji će znanjem i iskustvom znati da artukulišu potrebe Sevoničana i da posle kiše, kako je rekao, „sevojničke ulice više ne budu nabujali tokovi“.

Izborna komisija je do sada proglasila listu „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“, koju čine SNS, SPS, PUPS i SNP.

Na izborima u Sevojnu, gde su na vlasti naprednjaci sa koalicionim partnerima, građani će birati 15 odbornika koliko ih broji skupština te jedine užičke gradske opštine.

Dveri van opozicionog bloka

Užički odbor Pokreta Dveri je ranije saopštio da „odbija da se zaklanja iza grupe građana i da će na izbore izaći samostalno“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari