Orlić: Antisrpski projekat lažne države Kosovo neuspešan 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić ocenio je danas da je antisrpski projekat lažne države Kosovo neuspešan, jer mu se današnja Srbija suprotstavila sa značajnim uspehom.

„Punih 12 godina prošlo je od nasilnog, protivpravnog i jednostranog proglašenja izmišljene ‘nezavisnosti’ takozvanog Kosova. Ovaj antisrpski projekat, utemeljen na zločinu i sazidan na nepravdi, opominje nas i danas: na sve opasnosti koje Srbiji prete ukoliko dozvoli da ponovo bude slaba kao te 2008. godine“, naveo je Orlić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić i SNS potpuno drugačija od one iz 2008. godine, pokazala je da ume da zaštiti svoje interese, pokaže da ima kičmu i izbori se za svoj narod.

„To je politika narodnog jedinstva i sloge, kojom je konačno obezbeđeno da se glas Srbije poštuje i da svima u svetu postane jasno – bez Srbije niko više ne može da odlučuje o Kosovu i Metohiji“, rekao je Orlić.

On je istakao da je to politika dijaloga i borbe za kompromis, racionalna i mudra, ona koja pažljivo gradi ekonomske interese, strpljivo jača svoje pozicije i čuva mir – i sebi, i drugima.

„To je politika pobeda, umesto poraza. Politika samopoštovanja i borbe za rezultat, koju je ustanovio lično Aleksandar Vučić, i kojoj podršku daje apsolutna većina naroda u Srbiji danas. I potpuno je jasno zašto je ta podrška najubedljivija upravo – na Kosovu i Metohiji“, smatra Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari