Orlić: Situacija na Kosovu neizdrživa 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji neizdrživa i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

On je istakao da se već šesti dan na Kosovu i Metohiji nalaze snage ROSU sa oklopnim vozilima i sa do zuba naoružanim specijalcima, što je kršenje Briselskog sporazuma i svakog koji je u međuvremenu napravljen.

„Međunarodna zajednica ima svoje mehanizme kojima na to može da utiče, a upozoravamo ih da je situacija neizdrživa i molimo ih da reaguju, da sa svoje strane urade sve što je potrebno“, rekao je Orlić na konferenciji za novinare.

On je pitao ko su ljudi koji uklanjaju transparent sa natpisom Zajednica srpskih opština (ZSO) i naveo da je ZSO „ustanovljena Briselskim sporazumom i morala bi da bude nesporna ne samo Prištini, nego i međunarodnoj zajednici“.

Orlić je rekao i da SNS „nema šta da reaguje“ povodom uvreda koje je pisac, autor i voditelj podkasta „Dobar, loš, zao“ Marko Vidojković “ izrekao na račun majke predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, jer je to što izgovara posledica onoga što svakog dana govore predsednik Stranke slobode i pravde „Dragan Đilas, Marinika Tepić i svi ostali koji pripadaju tom tajkunsko-mafijaškom delu bivšeg režima“.

„Moramo da pitamo šta se dešava sa ostalima u ovoj zemlji i da li je moguće da na to ne nalaze za shodno da reaguju oni koji bi prvi morali da reaguju. Zašto danas ćuti Brankica Janković, javni servisi kojima je mnogo stalo do čistih i lepih reči u javnom govoru, zašto ćute samoproglašeni zaštitnici kulture govora, dostojanstvenog odnosa u politici, udruženja novinara“, upitao je Orlić.

On je rekao da je reagovalo Udruženje novinara Srbije „sa nekom osudom“ i ocenio da su iz NUNS zaključili su da je sve to uredu i da je, pošto se dešava na nekom podkastu, potpuno normalno i uobičajno.

„Taj NUNS, za koji znamo da je dobio šest miliona od Dragana Đilasa, smatra da je to sve divno, a nema ni onog NDNV i svih ostalih, kako god da se šifrovano nazivaju“, kazao je Orlić.

Komentarišući današnju izjavu Dragana Đilasa o metrou, on je pitao zašto ga Đilas nije napravio kada je bio na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari