Orlić (SNS) pozvao vlasti da ispitaju navode o Đilasovoj imovini 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić je danas pozvao vlasti da ispitaju navode o imovini predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, odnosno o „njegovom bogaćenju“.

„Danas govorimo o neverovatnim poslovnim aranžmanima ‘Telekoma Srbije’, dakle državnog preduzeća, i njegovih zavisnih kompanija sa ‘Direkt mediom’, firmom Dragana Đilasa. Pokazuje se da je reč o prometu koji se meri desetinama miliona evra. Kada kažemo promet, reč je o poslovnoj saradnji koja je ostvarena upravo u vreme kada je Dragan Đilas bio u moći“, rekao je Orlić na konferenciji za novinare ispred Skupštine Beograda.

Orlić je naveo da se „ta saradnja se odvijala pre svega u dve komponente“.

Tokom nekoliko godina, neposredno po ulasku Đilasa u politiku, od „Telekoma Srbije“ njegova firma „Direct media“ odnosno firme povezane s njom, imale su prihod veći od četiri miliona evra.

A od 2007. do 2012. godine Telekomove kompanije su „na adrese“ Đilasa i njegove firme usmerile „istu vrstu usluge“ za više od osam miliona evra.

U tom periodu je, kako je Orlić kazao, „na primeru Telekoma u Bosni i Hercegovini, u vrednosti od 17 miliona evra, ali uz popust koji je veći od pet miliona evra, Đilasova kompanija dobila marketinški prostor koji su koristili dalje, prodavali dalje, oni su inkasirali preko pet miliona evra“.

„Pošto tvrdi da je bio jako uspešan privrednik, pre no što je stupio na političke funkcije, pozivamo ga da pokaže ugovore i evidencije o plaćanju“.

Orlić je rekao da uskoro očekuje i da Đilas „objasni kako je ekonomski, zakonski, politički i moralno opravdano da neko poslovno sarađuje preko svojih firmi s državnim i gradskim preduzećima i napravi tu količinu bogatstva, a pritom obavlja političke funkcije u državi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari