Osam godina bez izbora za članove Saveta mesnih zajednica u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Mandati članovima saveta mesnih zajednica u Novom Pazaru istekli su još pre osam godina, nakon čega lokalni parlament nije raspisao izbore za nove, čime su direktno prekršeni Statut Grada i Zakon o lokalnoj samoupravi, objavio je danas radio Sto plus.

Poslednji izbori za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji Novog Pazara održani su 21. juna 2009. godine, a predsednica Skupštine Anela Šemsović je u pisanom odgovoru navela da „nema informaciju zbog čega u prethodnom periodu nisu raspisani izbori“.

„Jedan od zadataka koje sam sebi postavila je rad na organizovanju izbora za Savete mesnih zajednica. Kako je, zbog opšte poznatih okolnosti, prethodni period bio obeležen raznim restrikcijama i aktivnostima čiji je prevashodni cilj bio briga za javno zdravlje, nije bilo moguće organizovati izbore za Savete mesnih zajednica“, istakla je Šemsović, koja je na čelu lokalnog parlamenta od avgusta prošle godine.

Ona je dodala da „prate situaciju i da su spremni da raspišu izbore kada se stvore adekvatni epidemiološki, administrativno-tehnički i finansijsko-materijalni uslovi za njihovo održavanje“.

Statutom Novog Pazara propisano je da izbore za Savete raspisuje predsednik Skupštine, a Odlukom o mesnoj samoupravi da se to radi najkasnije 30 dana pre isteka četvorogodišnjih mandata članova bivšeg saziva.

Na teritoriji Novog Pazara postoji 26 mesnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari