Osmani: Skupština Kosova će imati 14 parlamentarnih komisija 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Predsedništvo parlamenta danas odlučilo da parlament ima 14 komisija i da je dogovoreno da se svakog ponedeljka održavaju sednice predsedništva a svakog četvrtka sednice parlamenta.

Na konferenciji za medije ona je objavila da će naredne nedelje Vlada Kosova odlučiti hoće li odlukom skupštine biti produženo finansiranje još za mesec mart, ili će se Zakon o budžetu Kosova tokom ovog meseca razmotriti i usvojiti u parlamentu.

Govoreći o bojkotu sednice koju sprovode predstavnici Demokratske partije Kosova, Osmani je ocenila da je to bilo nepotrebno.

„Predsedništvo Skupštine nije obavešteno o bojkotu, koji ja smatram potpuno nepotrebnim. Slika aktuelnog predsednika ni jednog trenutka nije udaljena iz mog kabineta, već joj je samo promenjeno mesto. Zakon o protokolu je jasan, slika treba da bude unutar institucije. Dok je unutar ove zgrade, mesto (gde je postavljeno) nije značajno“, kazala je ona odgovarajući na pitanje da je uklanjanje slike predsednika Hašima Tačija sa čela njene kancelarije povod za bojkot predstavnika DPK.

Istovremeno je kazala da je potrebno ukinuti taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH i uspostavljanje punog političkog, ekonomskog i trgovinskog reciprociteta sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari