Pacoli lobira za priznanja Kosova i članstvo u Interpol 1Foto: Facebook / Bedzet Pacoli

U cilju sistematskog lobiranja za povećanje broja priznanja Kosovo i obezbeđivanje podrške za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli održava brojne sastanke na marginama GS UN u Njujorku, prenosi RTK.

„Zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojoj prisustvuje 130 šefova država i vlada, je posebna prilika za zemlju kao što je Kosovo da pokaže svoje postojanje, rad i dostignuća“, ocenio je Pacoli, rezimirajući održane sastanke.

„Sastao sam se sa ministarkom spoljnih poslova Australije Marisom Pejnom. Sreo sam se sa mnogim ministrima spoljnih poslova afričkih zemalja, između ostalih Kameruna i Ruande. Sastao sam se i sa Državnim ministrom za Evropu i spoljne poslove Francuske Žanom Batistom Le Muanom i mnogim ambasadorima i rukovodiocima institucija. Zatim sam se sastao sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i iz drugih zemalja. Sastao sam se sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulahom bin Zaed Al Nahianom, ministrom spoljnih poslova Libije Mohamedom T. H. Sialaom, Norveškim prestolonaslednikom Hakonom Magnusom, pomoćnikom državnog sekretara za ekonomske poslove u UAE Mohamedom Šarafom, ministrom spoljnih poslova Bahrejna i drugima“, rekao je Pacoli.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari