Palmer doputovao u Beograd, najavljena serija razgovora 1Foto: Beta/ Predsedništvo Srbije Dimitrije Goll (arhiva)

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik za Balkan, Metju Palmer, doputovao je danas u Beograd gde će narednih par dana imati sastanke s rukovodstvom Srbije i s predstavnicima opozicije i civilnog sektora, rečeno je agencij Beta u Ambasadi SAD u Beogradu.

Po najavama iz Beograda, Palmer se sutra odvojeno sastaje s premijerkom Anom Brnabić, sa šefom diplomatije Nikolom Selakovićem i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U razgovorima sa Selakovićem i Vučićem učestvovaće i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda u Prištine Miroslav Lajčak.

Obraćanja medijima posle tih sastanaka nisu najavljena.

Palmer i Lajčak su prethodnih dana boravili u poseti Kosovu gde su sa zvaničnicima i predstavnicima opozicije i međunarodne zajednice razgovarali o pripremama za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, odnosno za skorašnji sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ambasada SAD u Prištini je danas, na kraju dvodnevne Palemrove posete, saopštila da su njegovi razgovori s liderima Kosova bili produktivni i da je ponovo istaknuto partnerstvo SAD i Kosova i obnova dijaloga pod vođstvom EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari