Parović: Suzana Vasiljević da iznese svoja saznanja o rušenju vlasti iz inostranstva 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Narodni slobodarski pokret pozvao je danas savetnicu za medije predsednika Srbije Suzanu Vasiljević da javno iznese saznanja o tome da se neko iz opozicije povezao sa nekim iz inostranstva sa ciljem obaranja vlasti.

„Jako je loše i ujedno opasno da se vrši javna stigmatizacija opozicije kako je u dosluhu sa strancima, i samim tim ‘izdajnička’. Tu veliku grešku je svojevremeno napravio režim Slobodana Miloševića koji je sve svoje protivnike označio lopovima i izdajnicima i time zaista omogućio da se deo lopova i izdajnika umeša među opravdano nezadovoljan narod čime je i nastupio državni problem u kome smo i danas. Takođe, jako je loše to što kao vlast zloupotrebljavate poluge moći da neovlašćeno pratite političku konkurenciju, a sve sa ciljem održavanja veštačke političke scene u kojoj je javnost podeljena na one koji su za Vučića i one koji su protiv svih“, navodi se u saopštenju te stranke.

Taj pokret je dodao da je Suzana Vasiljević visoki državni službenik koji je u prethodnih nekoliko godina bio deo zvaničnog protokola predsednika Srbije Aleksandra Vučića na svim važnijim sastancima koje je on imao i da njene reči imaju veliku težinu, jer se podrazumeva da preko nje govori lično Vučić.

„Ovo je jako važno jer moja saznanja govore kako je državni vrh Srbije tražio od Bezbednosno-informativne agencije da vrši procenu uticaja koji Rusija ima na SPC i na taj način na srpsku javnost. S tim u vezi moja je bojazan kako Vi spremate teren da optužite pojedine vladike SPC kako su u organizaciji ‘nasilne promene vlasti’ jer ne postoji nikakvo drugo logično objašnjenje zbog čega su se pokrenule mere tajnog praćenja pojedinih crkvenih zvaničnika i sa njima povezanih lica u Srbiji“, naveo je lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari