Paunović: Očekujem da DS bojkotuje lokalne izbore, Paraćin na udaru SNS 1Foto: BETA/Luka Filipović

Predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je danas kako očekuje da Glavni odbor te stranke odluči da se ide u bojkot izbora, što će značiti da DS ne preda listu za lokalne izbore u toj opštini.

„Koliko znam, ide se u takvom pravcu i očekujem takvu odluku“, rekao je Paunović na konferenciji za novinare, navodeći da je ta opština na „udaru“ Srpske napredne stranke (SNS) koja nezakonitnim načinima, „zloupotrebom institucija“ nastoji da „prekomponuje“ vlast u toj opštini.

On je naveo da SNS u pokušaju da promeni vlat koristi radnike u državnim službama jer im je to, za eleminaciju političkih protivnika, „jeftinije nego da koriste plaćene ubice“.

Prema njegovom rečima, policija obično ljude vodi u Kraljevo, preti im se višemesečnim pritvorom i sudjenjem za „banalne prekršaje“, kako bi priznali da su krivi, čak i ako uopšte nisu počinili prekršaj, što se posle koristi za medijsku kampanju i da se diskredituju druga lica.

„Imamo najmanje dva slučaja gde su lica, koja su na taj način potpisala priznanja, javno rekla da nisu činila dela za koja su potpisala priznanja i da su to učinila da bi izbegli višemesečni pritvor“, rekao je Paunović.

On je objasnio da se posle pojave lažne vesti na neregistrovanim portalima koje preuzmu drugi mediji i na njima pozivaju samo funkcioneri SNS da komentarišu pa se u javnosti „dobije slučaj“.

„Ovde je 570 lažnih vesti protiv opštine Paraćin, samo za poslednje dve godine, koliko traje njihova finalna faza protiv opštine“, rekao je Paunović, koji je doneo i registratore sa lažnim vestima.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da bojkot nije odustajanje od borbe „već naprotiv, to je borba drugim sredstvima“.

„Pokušali smo sve da dodjemo do uslova za slobodne i fer izbore, nismo uspeli normalnim političkim sredstvima, imamo pravo na sva druga sredstva uključujući bojkot i gradjansku neposlušnost“, rekao je Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari