Paunović: Ovu bitku nismo tražili, ali neka dođu 1Foto: Medija centar

Izjavu Marka Đurića shvatamo kao ozbiljnu pretnju.

Tim povodom zasedaće i opštinsko veće i zauzeti i zvaničan stav, jer je praktično u svojoj izjavi Đurić koristeći se lažima napao paraćinsku lokalnu samoupravu. Poznato je međutim da iza Đurića stoji državna sila koju su naprednjaci navikli da zloupotrebljavaju, pa ćemo se blagovremeno organizovati da damo adekvatan odgovor. Ovu bitku nismo tražili, ali neka dođu. Čekamo ih, čekamo te Marko, kaže za Danas Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, a povodom izjave funkcionera SNS Marka Đurića da opozicija ne treba da se iznenadi ako se građani okupe ispred opština u kojima je opozicija na vlasti da bi izrazili nezadovoljstvo.

Paunović dodaje da je jasno da nikakvi „građani“ neće organizovati proteste u Paraćinu, Šapcu i Starom gradu, već da je reč o akciji SNS-a. On kaže da ima informaciju da je još u četvrtak SNS u Paraćinu organizovao sastanke kako bi od ponedeljka krenuli sa protestima i „kampovanjem“ ispred opštinske zgrade.

– Naravno da su potpuno sumanute izjave Đurića o „tajkunskim lokalnim vlastima“, bar u Paraćinu gde SNS predvode neki od najbogatijih Paraćinaca. Poznato je da su stvarne vođe povereništva SNS u Paraćinu „preduzetnici“ Radiša Savić, Milan Ilić, Zdravko Mihić, lokalni „multimilioneri“ ili služeći se Đurićevim rečnikom „paraćinski tajkuni“, od kojih su neki osuđivani i pravosnažno u tužilaštvu za organizovani kriminal. Na prvi pogled je suludo i to što od 167 opština i gradova naprednjaci „padaju u vatru“ zbog tri opštine u kojima nisu na vlasti, ali to zapravo otkriva njihovu potpunu paniku i nesigurnost. Zato i pribegavaju ovakvim akcijama nezabeleženim u demokratskim društvima, gde stranka koja je praktično svuda na vlasti vrši napad na preostale tri lokalne samouprave koje ne kontroliše – zaključuje Paunović.

Kako je Danas juče pisao, i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać osuđuju ovu Đurićevu izjavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari