Paunović: Prelazna vlada korisna ali nije realno da se može sprovesti 1Foto: Medija centar Beograd

Formiranje predizborne prelazne vlade bi bilo najkorisnije za Srbiju ali ovog trenutka ne čini se da je to predlog koji se realno može sprovesti, izjavio je danas potpredsednik Demokratske stranke i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Paunović, koji je prisustvovao sednici Predsedništva Saveza ujedinjene Demokratske stranke u Paraćinu, rekao je da postoji tačan niz mera koje treba preduzeti da bi se izašlo na izbore.

Postoji dokument koji je usvojen ove godine i sa kojim su se složile skoro sve opozicione stranke i to je niz mera koje treba sprovesti. Tu piše da treba da postoje slobodni mediji, da se poštuju sve strane u izbornom postupku, da kampanja bude fer i poštena, znači ništa što bi bilo sporno. Dakle ako neko ne pristaje na takav dokument i takve metode rada u izbornoj kampanji i pre izbora onda on ima lošu narav, ocenio je Paunović.

On je rekao da je opozicija tražila razgovor o fer i poštenim izborima.

„Ako se ispune zahtevi za fer i poštene izbore onda će se na takve izbore izaći, ali ja ne mogu da govorim u ime predsedništva Ujedinjene demokratske stranke i čitave opozicije“, rekao je Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari