Petković: “Histerični napadi” albanskih političara na Vučića 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da su „histerični napadi“ albanskih političara na predsednika Srbije Aleksandra Vučića jedini odgovor na politiku mira i kompromisa koju vode država Srbija i njen lider, saopštila je Kancelarija.

Petković smatra da je Vučić poslao je jasnu i jedinu tačnu poruku da je Kosovo neotuđivi i sastavni deo Srbije, a 17. mart nazvao pravim imenom – pogromom, kao i da Priština od njega nikada neće dobiti „puzajuće priznanje Kosova“.

Naveo je da shvata da to danas smeta nežnim ušima političara iz Prištine jer su, kako je rekao, od bivše vlasti u Srbiji koju je narod poslao u opoziciju navikli isključivo na podaničku politiku, i da će im biti utoliko lakše kada shvate da sa Vučićem ne mogu da razgovaraju na takav način.

„Srbija je opredeljena dijalogu i mirnom rešavanju svih otvorenih sporova, a poruke mržnje tome ne doprinose“, poručio je Petković i naglasio da Srbija nikome ne preti, ali da će uvek jasno i glasno zaštititi svoje nacionalne interese i bez ustezanja podsećati na sve zločine počinjenje nad svojim narodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari