Petković: Ko je osokolio Haradinaja da preti stvaranjem "Velike Albanije" 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da izjava lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, da će se Kosovo ujediniti sa Albanijom ako uskoro ne postane član saveza NATO, predstavlja „flagrantan primer ucenjivačke politike Prištine“.

Haradinaj je rekao da izbori zakazani za februar predstavljaju referendum za članstvo u NATO, a ukoliko se to ne dogodi do 2024. godine, kako je dodao, ne preostaje ništa drugo osim da se Kosovo ujedini sa Albanijom, prenosi portal Kosovo online.

U pisanoj izjavi koju je prenela Kancelarija, Petković je upitao ko je „osokolio“ Haradinaja da „preti stvaranjem ‘Velike Albanije'“ i čije je ćutanje „zapravo znak odobravanja“.

„Ono što još više zabrinjava jeste očigledno odsustvo jasne i nedvosmislene reakcije međunarodne zajednice i Evropske unije na ovakave opasne ideje o promeni granica i etničke strukture na Balkanu. Takve ideje direktna su pretnja po mir i stabilnost na ovim prostorima i ni u čemu ne doprinose procesu dijaloga“, kazao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari